Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Καταλονία: Με απεργία απάντησαν στην αστυνομική βία

Εικόνα του άρθρου Καταλονία: Με απεργία απάντησαν στην αστυνομική βία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/10/2017, 18:26
ΚΟΣΜΟΣ

Πλήθος Καταλανών συμμετείχε στη γενική απεργία καταδίκης της αστυνομικής βίας που εκδηλώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο  κατά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας, τη στιγμή που η Μαδρίτη δέχεται διεθνείς πιέσεις επίλυσης της χειρότερης πολιτικής κρίσης που βιώνει εδώ και δεκαετίες.

Σχολεία και πανεπιστήμια δεν λειτούργησαν σήμερα Τρίτη, ενώ οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ανέφεραν ότι οι περισσότερες μικρές επιχειρήσεις έκλεισαν ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα των συνδικάτων που ζήτησαν να «καταδικάσουν έντονα» τη χρήση βίας της αστυνομίας στην ψηφοφορία, όπου ο ηγέτης της Καταλονίας είπε ότι το 90% των ψηφοφόρων υποστήριξε την ανεξαρτησία της Ισπανίας, ωστόσο τα επίσημα αποτελέσματα δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

«Μια επίθεση κατά της δημοκρατίας χωρίς προηγούμενο, απαιτεί μια ενωμένη απάντηση», δήλωσε ο Javier Pacheco, γενικός γραμματέας της ένωσης Comisiones Obreras, της Καταλονίας.

Σχεδόν 900 άτομα τραυματίστηκαν καθώς η ισπανική αστυνομία προσπάθησε να αποτρέψει την ψηφοφορία, σε δημοψήφισμα που κηρύχθηκε παράνομο από την κυβέρνηση της Μαδρίτης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back