Καταδίκες για τους ακροδεξιούς στην Κόνιτσα

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/03/2019, 10:12

Η Ενωτική Παρέμβαση καταδικάζει την επίθεση ακροδεξιών που δέχτηκαν ανήλικοι πρόσφυγες στην Κόνιτσα. «Δυστυχώς, οι φασιστικές αυτές επιθέσεις δεν ήταν ούτε τυχαία ούτε μεμονωμένα περιστατικά. Αν σήμερα οι φασίστες βγαίνουν από τις τρύπες τους, με ό,τι σημαίνει αυτό, είναι γιατί κάποιοι τους έδωσαν τον αέρα. Τα τάγματα εφόδου του εθνικισμού και του φασισμού τα φέρνει ξανά στην επιφάνεια η άμπωτη ριζοσπαστικοποίησης του κοινωνικού βυθού που όλο και φουσκώνει σε αντιδραστική κατεύθυνση, σαν συνέπεια της αντιλαϊκής, αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί την πεπατημένη των προηγούμενων» σημειώνει  μεταξύ άλλων η καθηγητική παράταξη. 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων από την πλευρά της, αναφέρει: «Υπηρετώντας σκοτεινά συμφέροντα που έχουν ως στόχο να σπείρουν το ρατσιστικό φασιστικό μίσος , να κτυπήσουν την αλληλεγγύη μεταξύ των ντόπιων και των προσφύγων» και διερωτάται: «Άραγε πόσους ψήφους θα φέρει στις εγκληματικές φασιστικές συμμορίες η εν λόγω ενέργεια στις εκλογές;».

Τέλος, ο Εργατικός Αγώνας σημειώνει: «Το δολοφονικό περιστατικό της Κυριακής αποδεικνύει ακόμη μια φορά ότι αυτοί που εμποτίζουν μίσος τα μυαλά των ανθρώπων και τους υποκινούν σε τέτοιες επιθέσεις είναι οι φασίστες και οι νεονοναζί, αλλά και όσοι τους ανοίγουν το δρόμο με τα ρατσιστικά τους κηρύγματα τόσο εθνικιστικού όσο και θρησκευτικού περιεχομένου».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back