Καταβλήθηκαν τα χρήματα για τα ΜΑΠ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/07/2021, 15:54

Καταβλήθηκαν τα χρήματα για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους του Δήμου Ιωαννιτών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, η αποπληρωμή έγινε χτες Δευτέρα 12 Ιουλίου.

Σημειώνει όμως ότι «δεν αποδόθηκε όμως το παραμικρό στις συναδέλφους συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες που το 2019 εργάζονταν με το απαράδεκτο καθεστώς των συμβάσεων έργου στις σχολικές επιτροπές την ίδια στιγμή που οι μόνιμες συνάδελφοί τους πληρώθηκαν» και ότι, ενώ για το 2019 έγινε η αποτίμηση σε χρήμα, «δύο ολόκληρα χρόνια μετά την ψήφιση της ΚΥΑ δεν έχει προχωρήσει ακόμα η απόδοση των ΜΑΠ στις ειδικότητες που το δικαιούνται, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί μας να εργάζονται όλο αυτό τον καιρό απροστάτευτοι».

Ο σύλλογος καταλήγει: «καμιά αποτίμηση σε χρήματα δεν μπορεί να αποτρέψει τους κινδύνους των εργατικών ατυχημάτων που δυστυχώς στον κλάδο των δημοτικών υπαλλήλων είναι πάρα πολλοί. Απαιτούμε να προχωρήσουν οι ενέργειες για την παροχή των Μέσων Ατομικής Προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους να γίνουν εκπαιδεύσεις σε όλο το προσωπικό».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back