ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κατά περιφερειακής αρχής Ηπείρου για αιολικά πάρκα

Εικόνα του άρθρου Κατά περιφερειακής αρχής Ηπείρου για αιολικά πάρκα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/07/2023, 21:25
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο επανήλθε το ψήφισμα του 2020 για τη θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις ΑΠΕ είναι το γεγονός ότι οι ίδιοι οι κάτοικοι βρίσκονταν στην αίθουσα και πίεζαν με την παρουσία τους. Ωστόσο εκτιμούμε ότι θα έχει την τύχη του ομόφωνου ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου για την αναγκαιότητα να περάσει τρένο από την Ήπειρο…».

Αυτή είναι η θέση της περιφερειακής παράταξης «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου με αφορμή τα αιολικά πάρκα σε Λάκκα Σουλίου, Γράμμο και Σμόλικα.

Ο επικεφαλής της παράταξης και εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Πρέντζας υποστήριξε, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ότι η «περιφερειακή αρχή στηρίζει την εγκατάσταση των αιολικών-τεράτων στη Λάκκα Σούλι, στο Γράμμο και στο Σμόλικα. Ο ρόλος της Περιφέρειας αποδεικνύει ότι είναι η απορρόφηση ‘των κραδασμών’ των απολύτως δικαιολογημένων λαϊκών αντιδράσεων, με διαφόρων ειδών μεθοδεύσεις».

Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στην απόφαση να μη γνωμοδοτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά η επιτροπή περιβάλλοντος για τα αιολικά πάρκα –όπως και στην παρουσία της Αστυνομίας στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Μάλιστα είπε ότι ο πρόεδρος της επιτροπής περιβάλλοντος, αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης, πριν τη συνεδρίαση, πήγε «στους συγκεντρωμένους κατοίκους, για να τους προτρέψει να φύγουν με το επιχείρημα ότι… τίποτα ουσιαστικό δεν θα γίνει σήμερα».

Στο στόχαστρο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου: «Αποκάλεσε χωρίς ίχνος ντροπής  τους κατοίκους ‘φερτούς’ που ήρθαν σε μια διαδικασία χωρίς νόημα. Λίγες μέρες νωρίτερα όμως σε συνάντηση στο γραφείο του στην Πρέβεζα με χτυπήματα στην πλάτη και φαρδιά χαμόγελα διαβεβαίωνε ότι θα λάμβανε κάθε είδους πρωτοβουλία για να μην γίνει το έργο».

Και εντέλει, ο κ. Πρέντζας επεσήμανε ότι «ο περιφερειάρχης δεν ανακοίνωσε καμία παρέμβαση στη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης και στο υπουργείο όπως έκανε -χωρίς καν απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου- σε άλλες περιπτώσεις (κλειστό ξιφασκίας, πάρκο υψηλής τεχνολογίας)».

Στα όσα υποστήριξε η «Λαϊκή Συσπείρωση», απάντησε η περιφερειακή αρχή Ηπείρου. Η απάντησή της λιτή: «Όσον αφορά την επιμονή της ότι δήθεν η περιφερειακή αρχή στηρίζει την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων σε Λάκκα Σούλι, Γράμμο και Σμόλικα, μετά και τα όσα αναπτύχθηκαν στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, τα σχόλια περιττεύουν».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back