ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Κάποιοι δεν θέλουν τη νέα πτέρυγα»

Εικόνα του άρθρου «Κάποιοι δεν θέλουν τη νέα πτέρυγα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/03/2018, 17:32
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε ένα ευρύτερο και πολιτικό σκηνικό τοποθετεί πια ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Βασίλης Τσίκαρης τις αντιδράσεις για τη λειτουργία του νέου κτιρίου (της 4ης πτέρυγας) του ιδρύματος, που χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε μέσω του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Τσίκαρη, οι αντιδράσεις που υπάρχουν, στοχεύουν στο «να μη μπει σε λειτουργία η νέα πτέρυγα και να απαξιωθεί η υποδομή, ώστε να περάσει αργότερα, με τις κατάλληλες πολιτικές συνθήκες, σε ιδιωτικά χέρια». 

Όσο για τις αντιδράσεις που επικαλείται ο διοικητής, αυτές προέρχονται από διάφορες πλευρές, όπως από τον σύλλογο εργαζομένων, όπου πρόεδρος είναι ο Γιώργος Φλούδας (υπεύθυνος τομέα Υγείας της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων), και από τη ΝΔ.

Πριν από λίγο καιρό, οι τομεάρχες υγείας της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή καταγγέλλοντας την «εσπευσμένη λειτουργία της νέας πτέρυγας». «Μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση αυτή η ερώτηση γιατί κανονικά η διοίκηση θα έπρεπε να εγκαλείται για τις καθυστερήσεις στη λειτουργία της πτέρυγας» ανέφερε ο κ. Τσίκαρης. Για τον ίδιο η επιβεβαίωση για τα όσα συμβαίνουν, ήρθε κατά την επίσκεψη την περασμένη Παρασκευή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του τομεάρχη υγείας Βασίλη Οικονόμου και του αναπληρωτή τομεάρχη Ιάσωνα Φωτήλα.

Όπως είπε ο κ. Τσίκαρης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, οι κ.κ. Οικονόμου και Φωτήλας έθεσαν στη συνάντησή τους με υπηρεσιακούς παράγοντες και εργαζόμενους το ζήτημα της παραχώρησης της πτέρυγας σε ιδιώτες με τη μορφή Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου (ΣΔΙΤ). «Μια τέτοια προοπτική θα είχε σημαντική επίπτωση στο σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Ως διοίκηση θα δώσουμε τη μάχη να τεθεί σε πλήρη λειτουργία η νέα πτέρυγα» τόνισε. Σημειωτέον ότι σε δημόσια δήλωσή του ο κ. Φωτήλας υποστήριξε ότι «όποιος θέλει να κάνει χρήση των υπηρεσιών στα νοσοκομεία, να πληρώσει κιόλας λίγο, για να σταματήσει αυτό το τζάμπα και βερεσέ».

Αυτή τη στιγμή, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ετοιμάζει τη μετακόμιση της Οφθαλμολογικής Κλινικής. Γενικότερα, πάντως, ο κ. Τσίκαρης αναγνώρισε τις ελλείψεις που υπάρχουν σε νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό για το νέο κτίριο –κάτι που, όπως είπε, θα συζητηθεί με το  υπουργείο Υγείας. 

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο της συνέντευξης Τύπου, ήταν μια αναφορά του κ. Τσίκαρη στα διάφορα προσκόμματα που προκύπτουν. «Είχαμε ζητήσει από τον Νοέμβριο να μπει το σωληνωτό δίκτυο για τα δείγματα και ακόμα δεν έχει γίνει κάτι. Γι’ αυτό και είχαμε μια σύσκεψη με τους υπηρεσιακούς παράγοντες» είπε. Μετά από σχετική δημοσιογραφική ερώτηση, ο διοικητής είπε με έμφαση ότι «δεν αναγνωρίζουν όλοι τις προτεραιότητες».

Πέραν των όποιων πολιτικών εκτιμήσεων και επιδιώξεων, η λειτουργία της νέας πτέρυγας είναι ευθύνη της διοίκησης που σήμερα βρίσκεται στο τιμόνι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back