Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Κανονικά οι πρώτες δόσεις Johnson & Johnson

Εικόνα του άρθρου Κανονικά οι πρώτες δόσεις Johnson & Johnson
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/04/2021, 10:55
ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η Ελλάδα θα παραλάβει κανονικά τις πρώτες 33.600 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι «η Ελλάδα αναμένει από την Johnson & Johnson μέχρι τον Ιούνιο, 1,3 εκατ. δόσεις εμβολίων», ωστόσο η εταιρία μόλις χτες ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει τις παραδόσεις στην Ευρώπη, μετά τα περιστατικά θρομβώσεων που οδήγησαν στην αναστολή χορήγησης του εμβολίου στις ΗΠΑ.

Το ΑΠΕ επικαλείται δήλωση ευρωπαίου αξιωματούχου, σύμφωνα με την οποία «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σε επαφές με την εταιρεία» ώστε να λάβει διευκρινίσεις για την απόφασή της, πρόσθεσε, ζητώντας να μην κατονομαστεί επειδή οι συζητήσεις αυτές είναι εμπιστευτικές.

Φυσικά, η εξέλιξη ανατρέπει ξανά το εμβολιαστικό πλάνο, το οποίο έχει καθυστερήσει έτσι και αλλιώς.

Στις 8 Μαρτίου ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους είχε ανακοινώσει την παραλαβή από Pfizer 1,71 εκατ. δόσεων μέχρι τον Απρίλιο.

Στις 23 Μαρτίου, ο ίδιος ανακοίνωνε ότι η εταιρία θα παραδώσει εντός τριμήνου τελικά, 1,1 εκατ. δόσεις.

Το ΑΠΕ αναφέρει σήμερα ότι «από την εταιρία Pfizer και σύμφωνα με το πλάνο παραδόσεων που έχει αποστείλει αναμένουμε για τον Μάιο 1.550.000 δόσεις και το μήνα Ιούνιο 1.700.000 δόσεις».

Σημειώνεται ότι από τη Johnson & Johnson αναμένονται 1,2 εκατ. δόσεις μέσα στο τρίμηνο.

Στο μεταξύ το «βήμα» των εμβολιασμών τον Απρίλιο έχει αυξηθεί πολύ, φτάνοντας τις 55.000 δόσεις περίπου τη μέρα. Ωστόσο, ο καθολικός εμβολιασμός είναι πολύ χαμηλά από τις αρχικές προβλέψεις: 7,05% σε όλη τη χώρα, 7,86% στο νομό Ιωαννίνων.

Επίσης, σύμφωνα με τον ECDC η Ελλάδα έχει παραλάβει 2.735.490 δόσεις, εκ των οποίων έχει χορηγήσει τις 2.000.658 μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με τα στοιχεία του emvolio.gov.gr, έχει χορηγήσει τις 2.280.934

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back