Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Κάνει πίσω ο Δήμος Ζηρού

Εικόνα του άρθρου Κάνει πίσω ο Δήμος Ζηρού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/02/2022, 21:11
ΗΠΕΙΡΟΣ

Σε ανάκληση της απόφασή της να γίνει μελέτη για την αποκατάσταση ανενεργού λατομείου στη Νέα Κερασούντα από την «Αειφορική Ηπείρου» (η εταιρία που διαχειρίζεται τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης) προχωρά η δημοτική αρχή Ζηρού.

Στις 2 Φεβρουαρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο είχε εγκρίνει κατά πλειοψηφία τη σύνταξη της σχετικής μελέτης και του επακόλουθου έργου με δαπάνες της εταιρίας. Μεγάλο μέρος του υλικού αποκατάστασης θα προερχόταν από το παραγόμενο κομπόστ της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων. Πριν από λίγους μήνες, η ίδια η εταιρία είχε επιδείξει έντονο ενδιαφέρον για το ανενεργό λατομείο στην Πεδινή Ιωαννίνων.

Η δημοτική αρχή του Νίκου Καλαντζή, του προέδρου, παράλληλα, του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ), μετά τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων της Νέας Κερασούντας, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προτείνει την άρση της συγκεκριμένης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σε επόμενη συνεδρίαση.

«Σταθερή επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι η συνεργασία και η ενότητα. Δεν είμαστε εδώ για να επιβάλλουμε την υλοποίηση έργων εάν αυτά δεν είναι κοινά αποδεκτά από τους πολίτες. Είμαστε απέναντι σε οτιδήποτε (και οποιονδήποτε) δύναται να λειτουργήσει ή λειτουργεί, διχαστικά για τους συνδημότες μας» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back