ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Καναδάς: Σχολικές επιτροπές μηνύουν μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Εικόνα του άρθρου Καναδάς: Σχολικές επιτροπές μηνύουν μέσα κοινωνικής δικτύωσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/03/2024, 18:49
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Τέσσερις σχολικές επιτροπές ζήτησαν αποζημίωση άνω των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως οι Meta Platforms και Snap  σε αγωγή, υποστηρίζοντας ότι τα προϊόντα τους έβλαψαν τους μαθητές.

Οι σχολικές επιτροπές εκπροσωπούν περισσότερα από 1.000 σχολεία.

Τα προϊόντα είναι «σχεδιασμένα από αμέλεια για καταναγκαστική χρήση, έχουν επανασυνδέσει τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά σκέφτονται, συμπεριφέρονται και μαθαίνουν», αναφέρεται σε κοινή δήλωση των συμβουλίων την Πέμπτη.

Αυτό έχει προκαλέσει κρίσεις μάθησης και ψυχικής υγείας στους μαθητές, με αποτέλεσμα τα σχολεία να πρέπει να επενδύσουν περισσότερα σε προγράμματα υποστήριξης, ανέφεραν.

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι πλατφόρμες όπως το Facebook και το Instagram μπορεί να προκαλέσουν εθισμό και η παρατεταμένη χρήση τους μπορεί να οδηγήσει σε άγχος και κατάθλιψη.

Τριάντα τρεις πολιτείες των ΗΠΑ είχαν μηνύσει πέρυσι τη Meta κατηγορώντας τα προϊόντα της ότι προκαλούν προβλήματα ψυχικής υγείας σε μικρά παιδιά και εφήβους.

Η καναδική αγωγή έχει επίσης κατονομάσει το TikTok, την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με βίντεο μικρού μήκους της κινεζικής ByteDance.

Με πληροφορίες από Reuters


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back