ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καλλιτεχνική απεργία: Τι γίνεται στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Καλλιτεχνική απεργία: Τι γίνεται στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2023, 15:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σήμερα και αύριο, 1 και 2 Φεβρουαρίου, οι καλλιτέχνες-ιδες της χώρας απεργούν, ζητώντας να αποσυρθεί το Προεδρικό Διάταγμα που έφερε η κυβέρνηση και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, το οποίο υποβαθμίζει τα πτυχία τους και φέρνει επιπτώσεις στο μισθολόγιο.

Η κυβέρνηση, τόσο ο κ. Βορίδης, όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, με τρανταχτές όμως ανακρίβειες. Δεν ισχύει για παράδειγμα ότι «δεν αλλάζει τίποτε» στους μισθούς, για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι που απασχολείται σε εκπαιδευτικές δομές των ΟΤΑ, ούτε ότι «δεν έχουμε, δεν είχαμε ποτέ, σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου στις παραστατικές τέχνες». Και οι δύο ρήσεις των κ.κ. Βορίδη και Μητσοτάκη είναι επιλεκτικά ανακριβείς.

Στα Γιάννενα λοιπόν, έχει πάρει ήδη απόφαση για 48ωρη απεργία ο σύλλογος διδασκόντων στο Δημοτικό Ωδείο. Επίσης, 24ωρη κινητοποίηση κάνουν σχολές χορού αύριο, 2 Φεβρουαρίου, τόσο του Πνευματικού Κέντρου, όσο και ιδιωτικές. Επίσης, δίνουν και ένα ραντεβού στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία, την Πέμπτη 2/2.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back