Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Καλαμπάκα-Ιωάννινα: Το «βασιλικό» ετάπ

Εικόνα του άρθρου Καλαμπάκα-Ιωάννινα: Το «βασιλικό» ετάπ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/04/2022, 17:51
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η οργανωτική επιτροπή του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας (με μεγάλο χορηγό τη ΔΕΗ) συνεχίζει με απανωτές ανακοινώσεις να προωθεί το αθλητικό αυτό γεγονός.

Λίγες μέρες μετά την παρουσίαση του γεγονότος στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη και τις συνοδευτικές δηλώσεις στήριξης και τις απαραίτητες φωτογραφίες, η οργανωτική επιτροπή περιγράφει σε νέα της ανακοίνωση από πού θα περάσει ακριβώς το τελευταίο ετάπ, το «βασιλικό», το οποίο θα ξεκινήσει από την Καλαμπάκα και θα τερματίσει στα Ιωάννινα.

Το «βασιλικό» ετάπ είναι το μικρότερο σε απόσταση, «αλλά ίσως αποδειχτεί το ταχύτερο χάρη στην κλίσης που παρουσιάζει το ανάγλυφο της διαδρομής που οδηγεί στη λίμνη των Ιωαννίνων» όπως σημειώνεται.

Η εκκίνηση θα λάβει χώρα από την πόλη της Καλαμπάκας την Πρωτομαγιά. Το πελοτόν θα κάνει ένα σιρκουΐ στα Μετέωρα, θα ξαναπεράσει από το κέντρο της Καλαμπάκας για να κατευθυνθεί πλέον προς την οροσειρά της Πίνδου και στο πέρασμα της Κατάρας.

Η ορεινή αυτή διαδρομή θα οδηγήσει το γκρουπ στα 1700 μ., στον Αυχένα της Κατάρας, το ψηλότερο σημείο όλων των διαδρομών του φετινού Γύρου.

Από εκεί οι ποδηλάτες θα αρχίσουν να κατηφορίζουν, διερχόμενοι έξω από την πόλη του Μετσόβου, με προορισμό τα Ιωάννινα μέσω της εθνικής οδού.

«Η κάθοδος προς τη λίμνη Παμβώτιδα, την ξακουστή λίμνη των πανέμορφων Ιωαννίνων, διέρχεται ένα συγκλονιστικό τοπίο που κόβει την ανάσα και δικαίως συγκαταλέγεται στα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας» αναφέρει με γλαφυρό τρόπο η διοργάνωση.

Το μεγάλο φινάλε του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, θα λάβει χώρα στην Ακτή Μιαούλη.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή του «βασιλικού» ετάπ των 154,5 χλμ. είναι:

Καλαμπάκα (σπριντ ευθείας), γύρος Μετεώρων, Καλαμπάκα, Αυχένας Κατάρας (σπριντ ανάβασης), Μέτσοβο, Τζουμέρκα, Μάζια (σπριντ ανάβασης), Ιωάννινα, Ακτή Μιαούλη (σπριντ ευθείας).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3