Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πρωτομαγιά στα Ιωάννινα με Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

Εικόνα του άρθρου Πρωτομαγιά στα Ιωάννινα με Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/03/2022, 16:09
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Tα πέντε ετάπ (étape: μια διαδρομή ενός αγώνα πολλών διαδρομών) του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας παρουσίασε σήμερα στην Αθήνα ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας αναβιώνει μετά από 10 χρόνια, με τον υφυπουργό να τον χαρακτηρίζει «εθνικό στοίχημα αθλητικής αποκέντρωσης».

Ο αγώνας θα γίνει από 26 Απριλίου έως 1 Μαΐου και θα ξεκινήσει από την Κρήτη και θα ολοκληρωθεί, μετά από πέντε ετάπ, στην Ήπειρο, και δη στα Ιωάννινα. Θα μεταδοθεί δε και από διεθνή μέσα ενημέρωσης

Οι εννιά πόλεις εκκίνησης και τερματισμού είναι: Ηράκλειο, Χανιά, Αθήνα (ΟΑΚΑ), Ιτέα, Δελφοί, Καρδίτσα, Λάρισα, Μετέωρα (Καλαμπάκα) και Ιωάννινα. Δεκάδες άλλες μικρότερες πόλεις, χωριά και κωμοπόλεις της χώρας συνθέτουν το παζλ του χάρτη των διαδρομών που δημιούργησαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και ειδικότερα ο διευθυντής του αγώνα, Βλαδίμηρος Πέτσας.

Το 5ο ετάπ είναι αυτό που αφορά τα Ιωάννινα. Έχει προγραμματιστεί για την 1η Μαΐου και η διαδρομή είναι: Μετέωρα (Καλαμπάκα)-Ιωάννινα = 154,5 χλμ.

Η 5η και τελευταία ημέρα του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος, είναι εκείνη που θα κρίνει τον νικητή της γενικής κατάταξης.

Πρόκειται για το «βασιλικό» ΕΤΑΠ της διοργάνωσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Παρότι χιλιομετρικά είναι το πιο μικρό, με μήκος 154,5 χιλιόμετρα, είναι το πιο δύσκολο όλων με 2.627 μέτρα υψομετρικά!

Η εκκίνηση θα δοθεί στην Καλαμπάκα. Οι ποδηλάτες θα περάσουν από την οροσειρά της Πίνδου και θα διασχίσουν την περίφημη Κατάρα. Μετά το Μέτσοβο θα αρχίσει το τελικό στάδιο του ετάπ και η κίνηση προς την πόλη των Ιωαννίνων.

Η γραμμή του τερματισμού είναι τοποθετημένη στην Ακτή Μιαούλη, δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα. «Ένα συγκλονιστικό τοπίο, που συγκαταλέγεται στα ωραιότερα σημεία της Ελλάδας και θα αποτελέσει το ιδανικό σκηνικό του επιλόγου του 19ου Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας!» είπε ο κ. Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού επισήμανε ότι η αναβίωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας ενισχύει την επιστροφή της χώρας σε υψηλού επιπέδου αθλητικές διοργανώσεις και την πολύπλευρη πλέον αξιοποίησή τους για τουριστική και οικονομική ανάπτυξη.

 

* Ο υφυπουργός έκανε την παρουσίαση των 5 ετάπ στον χώρο του Ελληνικού Μουσείου Ποδηλάτου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3