ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εκδήλωση: Καινοτομία που αλλάζει ζωές, στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Εκδήλωση: Καινοτομία που αλλάζει ζωές, στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/06/2023, 19:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της έκθεσης Plasmata II της Στέγης συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα.

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου, στις 19.00, υπάρχει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στο πρόγραμμα.

Στα παλιά σφαγεία, θα γίνει μια συζήτηση για την καινοτομία, την τεχνολογία, την ενέργεια, την εργασία και την κοινωνία εν τέλει, σε διαφορετικές βάσεις από τις δεδομένες.

Το ζήτημα των κοινών έχει ανοίξει αρκετά, στο πλαίσιο των συζητήσεων της «Στέγης» στα Γιάννενα.

Πρωταγωνιστική θέση σε αυτή την αλληλεπίδραση ιδεών, αλλά και έμπρακτων, εφαρμόσιμων προτάσεων, παίζει το όλο και αναπτυσσόμενο οικοσύστημα κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, που δρα στα Γιάννενα και στην Ήπειρο.

Ενώ λοιπόν οι οικονομικές ανισότητες βαθαίνουν και ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή είναι όλο και πιο απειλητικά, η αναζήτηση των καινοτόμων λύσεων και δράσεων, είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Στην περιοχή των Ιωαννίνων υπάρχουν τα έμπρακτα παραδείγματα.

Μερικά από αυτά, θα παρουσιάσουν, αλλά και κυρίως, θα συζητήσουν για το πώς αυτό το νέο αυτό οικοσύστημα μπορεί να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων, εδώ και τώρα και όχι σε κάποια μελλοντική, θεωρητική προβολή, οι εξής:

Χριστίνα Πριάβολου από το ορεινό εργαστήριο των «Τζουμέικερς», Δημήτρης Κιτσικόπουλος από την ενεργειακή κοινότητα Ηπειρωτών «Κοινέργεια», Σωτήρης Τσουκαρέλης από την Ένωση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας Ηπείρου «Κοινό Κ.Αλ.Ο»

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back