Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και ζήτημα γυναικείων δικαιωμάτων…

Εικόνα του άρθρου Και ζήτημα γυναικείων δικαιωμάτων…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/03/2022, 17:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την απόφασή της να απέχει από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, η οποία έχει προγραμματιστεί για αύριο 24 Μαρτίου, στις 20:30, κάνει γνωστή η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής την Όλυ Τσουμάνη.

Για την παράταξη, υπάρχει ζήτημα από τη στιγμή που η συνεδρίαση προγραμματίστηκε να γίνει σε εργάσιμη μέρα και ώρα, που πρακτικά, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «αποκλείει κάθε εργαζόμενο και αυτοαπασχολούμενο δημοτικό σύμβουλο από τη συμμετοχή αλλά και κάθε εργαζόμενο και αυτοαπασχολούμενο της πόλης από την παρακολούθηση της συνεδρίασης».

Και σε αυτό το σημείο θέτει ένα ζήτημα γυναικείων δικαιωμάτων. «Η δημοτική αρχή που μοίραζε τριαντάφυλλα στις 8 Μάρτη για τη μέρα της γυναίκας, ‘ξέχασε’ τα γυναικεία δικαιώματα και τις υποχρεώσεις και όρισε συνεδρίαση σε μέρα που μπορούσε να διασφαλίσει ότι δεν θα δεχτεί κριτική για τη διαχείριση των απορριμμάτων από την κομμουνίστρια δημοτική σύμβουλο, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ιωαννιτών» τονίζεται.

Επί του μοναδικού θέματος της συνεδρίασης, της ενημέρωσης για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, η παράταξη σημειώνει ότι δεν προβλέπεται καμία νέα θέση εργασίας. «Άρα κάθε στάδιο διαχείρισης απορριμμάτων κρύβει μια νέα ιδιωτικοποίηση και ένα νέο λογαριασμό για το λαό» τονίζει.

Έτσι λοιπόν, η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα απέχει από τη συνεδρίαση «σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό όχι μόνο της επικεφαλής της αλλά και όλων των εργαζόμενων γυναικών δημοτικών συμβούλων» όπως αναφέρεται.


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back