Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και πάλι… Save Water

Εικόνα του άρθρου Και πάλι… Save Water
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/04/2021, 14:43
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παγκόσμια Ημέρα της Γης η σημερινή, και η ΔΕΥΑΙ (διά του προέδρου της Άρη Μπαρτζώκα) τη γιορτάζει με μια αναφορά στο έργο Save Water, που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ιnterreg Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020». Tην ίδια αναφορά είχε κάνει η ΔΕΥΑΙ και πριν από έναν μήνα, στις 22 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό.

Πάμε λοιπόν για μια επανάληψη. Το έργο Save Water στοχεύει στη βελτίωση της διαχείρισης των  υδάτων μέσω της αναβάθμισης των υποδομών παρακολούθησης και ελέγχου του πόσιμου νερού και χρηματοδοτεί, μεταξύ άλλων, την πιλοτική εγκατάσταση των ψηφιακών υδρομέτρων στο Κάστρο, την καταγραφή όλων των υδρομετρητών της ΔΕΥΑΙ και την επέκταση 6-8 τοπικών σταθμών διαρροών.

Σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, ο κ. Μπαρτζώκας αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε γραπτή του δήλωση: «Όλοι πρέπει να δράσουμε γρήγορα για να κάνουμε τον κοινόχρηστο πλανήτη μας ένα πιο βιώσιμο και υγιέστερο μέρος διαβίωσης. Δυστυχώς, δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου για την αποκατάσταση της Γης μας. Τώρα περισσότερο από ποτέ, καθώς αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της ζωής μετά το COVID, ο καθαρός αέρας, η καθαρή γη, το καθαρό νερό δεν είναι επιλογές πια - είναι αναγκαιότητες».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back