ΓΙΑΝΝΕΝΑ

…και πάλι για τη Δομπόλη

Εικόνα του άρθρου …και πάλι για τη Δομπόλη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/01/2021, 16:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το θέμα του παλιού πανεπιστημίου στη Δομπόλη είναι προσφιλές, ειδικά για όσους και όσες έχουν θητεύσει εκεί. Κάθε φορά που κάποιος-α ανοίγει το θέμα, συνήθως με κάποια ανάρτηση στο facebook, η κουβέντα… τραβάει σε μάκρος, αντίστοιχο με το χρονικό διάστημα εγκατάλειψης του κτιρίου.

Ο Δήμος Ιωαννιτών αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει σε αυτού του τύπου τη δημόσια συζήτηση, με ανακοίνωσή του.

Σε αυτήν, καταγγέλλει το κράτος ως μόνο υπεύθυνο για την κατάσταση του κτιρίου, κάνοντας μια σύντομη και ιστορική αναδρομή στα ήδη γνωστά, ήτοι την παραχώρηση στην πρώην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Σήμερα, το κτίριο υπάγεται στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου, στην οποία πρόεδρος είναι ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Αντώνης Μπέζας.

Διαβάστε επίσης: 

Κάποιες σκέψεις για το παλιό πανεπιστήμιο

Δομπόλη: Ποιος ενδιαφέρεται περισσότερο;

Ο Δήμος Ιωαννιτών παρατηρεί ότι στη «συζήτηση για την αξιοποίηση» είναι πολλοί «αυτοί που εγκαλούν τον Δήμο για αδιαφορία και του καταλογίζουν ευθύνες για την εγκατάλειψη του κτιριακού συγκροτήματος».

Σημειώνει ότι τόσο οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, όσο και η παρούσα, έχουν ζητήσει την «αξιοποίησή του προς όφελος της πόλης». Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ είχε απευθύνει σχετικό αίτημα πριν από ένα χρόνο, στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Μέχρι σήμερα το ίδιο αίτημα έχει τεθεί στους αρμόδιους υπουργούς και σε στελέχη της κυβέρνησης χωρίς ωστόσο να υπάρχει η κατάληξη που όλοι επιθυμούμε» αναφέρει.

Σημειώνει δε ότι «ο Δήμος Ιωαννιτών δεν αδιαφορεί και δεν ολιγωρεί».  Η ανακοίνωση, έτσι και αλλιώς, απευθύνεται περισσότερο στην κριτική που ασκήθηκε (όχι επίσημα, αλλά δημόσια) στη δημοτική αρχή και όχι στην ουσία του ζητήματος.

Η δημοτική αρχή καταλήγει τονίζοντας ότι «όσοι πραγματικά καλοπροαίρετα εκδηλώνουν την αγωνία τους για την τύχη του κτιρίου μπορούν να ενώσουν τη φωνή τους μαζί με τη φωνή του Δήμου ώστε αφενός το κτίριο να παραχωρηθεί στην πόλη και αφετέρου να αξιοποιηθεί για την κάλυψη ζωτικών αναγκών της».

ΣΧΟΛΙΑ
Ευτυχία Πάτρα - Δεληγεώργη
Καλησπέρα σας! Επιθυμώ ακράδαντα να ανακαινιστει το παλιό Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων! Φοίτησα σ'αυτο πριν πολλά χρόνια τώρα, δεν είμαι στα Γιάννενα λόγω διορισμού μου στη Θράκη,όποτε μπορώ έρχομαι στην αγαπημένη μου πόλη που νοσταλγώ αφάνταστα! "Πονάω" πολύ για το χώρο όπου σπούδασα στη Φιλοσοφική Σχολή, με την εικόνα που είναι σήμερα! Έχει εγκαλειφθει συγκλονιστικα!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back