ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και ΝΟΤΑΜ για το αεροδρόμιο

Εικόνα του άρθρου Και ΝΟΤΑΜ για το αεροδρόμιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/03/2018, 17:24
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τον Φεβρουάριο, μετά από επίμονη διεκδίκηση των τοπικών αρχών, ξεκίνησε η λειτουργία μονάδας ανεφοδιασμού με καύσιμα στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, κλείνοντας μια μεγάλη εκκρεμότητα για την αξιοποίηση του αεροδρομίου και την ανάπτυξη ιδίως του τουρισμού.

Έξι μόλις μέρες μετά τον επίσημο «επίλογο» στο όλο θέμα, έκλεισαν και κάποιες εσωτερικές διαδικασίες. Όπως ανακοίνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δημοσίευσε επίσημα τη δυνατότητα ανεφοδιασμού καυσίμων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων σε μήνυμα ΝΟΤΑΜ (Notice to Airmen).

«Η ανακοίνωση εκδόθηκε στις 21 Φεβρουαρίου και αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη στην ανάπτυξη του αεροδρομίου, συμβάλλοντας αθροιστικά στην ενημέρωση των ενδιαφερομένων σχετικά με την παροχή δύο τύπων καυσίμων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων εξηγεί και τι σημαίνει ακριβώς το ΝΟΤΑΜ. Όπως επισημαίνει, το ΝΟΤΑΜ αυτό κατέχει πια την ένδειξη «Permanent» (Μόνιμο) και αντικατέστησε το προηγούμενο σχετικά με την έλλειψη δυνατότητας ανεφοδιασμού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back