ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι… αγωνίες της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Οι… αγωνίες της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/12/2021, 19:41
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για την ενίσχυση του brand name «Ioannina» αγωνιά η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων. Μια αγωνία που έγινε ακόμα πιο επίμονη, μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την κατασκευή του οδικού άξονα «Ιωάννινα-Κακαβιά».

«Η ολοκλήρωση αυτού του δρόμου, αλλά και των υπολοίπων τμημάτων του Παραδριατικού άξονα στα δυτικά Βαλκάνια (Αλβανία-Μαυροβούνιο), θα έχει σαν αποτέλεσμα τη δίοδο μεγάλου αριθμού αυτοκινήτων από την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, με Ευρωπαίους πολίτες που θα έρχονται για διακοπές στην Ελλάδα» τονίζει η Ένωση Ξενοδόχων. Η οποία προφανώς… βιάζεται, καθώς ο δρόμος «Ιωάννινα-Κακαβιά» (για τον οποίο οι ξενοδόχοι δεν σχολιάζουν το γεγονός της υποβάθμισής του) δεν βρίσκεται ούτε καν στην αρχή. Ούτε καν οι μελέτες δεν έχουν τελειώσει. Η κυβέρνηση ναι μεν έχει δεσμευτεί ότι μέχρι τέλη του 2022 θα δημοπρατηθεί το έργο, αλλά η ολοκλήρωση του δρόμου, αν όλα πάνε καλά, είναι ακόμα μακριά.

Την αγωνία της η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων την καταθέτει σε επιστολή της προς τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ και τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι ξενοδόχοι θυμίζουν τις προτάσεις που είχαν καταθέσει από πέρσι όπως την ένταξη του Κάστρου και του Νησιού στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco και τη δημιουργία Μουσείου Πόλεως Ιωαννίνων.

«Τονίσαμε τότε ότι προτάσεις μας δεν θα έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο Ιωαννιτών αλλά μπορούν να υλοποιηθούν με την οικονομική συμβολή των επιχειρήσεων της περιοχής μας, στο πλαίσιο της ‘Κοινωνικής τους Εταιρικής Ευθύνης’», αναφέρει η Ένωση Ξενοδόχων. Τέτοια σοβαρά ζητήματα βέβαια, και δη πολιτιστικής κληρονομιάς, δεν μπορούν να επαφίενται σε καμία «κοινωνική εταιρική ευθύνη». Ωστόσο, οι ξενοδόχοι επιμένουν και ζητούν την υλοποίηση των προτάσεων αυτών.

Και από το brand name «Iοannina», στα δημοτικά τέλη, με την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων να κάνει λόγο για «μια δυσάρεστη έκπληξη για το σύνολο των μελών μας». Οι ξενοδόχοι αναφέρουν ότι «δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι να μη θεωρούμαστε ακόμα πληγείσες επιχειρήσεις», αμφισβητούν τα νούμερα περί πληρότητας σε ποσοστό 70% το β’ εξάμηνο του 2021 και… προειδοποιούν ότι «η απόφαση αυτή μας οδηγεί αναπόφευκτα να γίνουμε κι εμείς, αργά ή γρήγορα, στρατηγικοί κακοπληρωτές».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back