Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και νέα προσπάθεια για τους κόμβους

Εικόνα του άρθρου Και νέα προσπάθεια για τους κόμβους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/08/2020, 15:48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια δεύτερη ευκαιρία για την ένταξη του έργου της κατασκευής ισόπεδων κόμβων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020», προϋπολογισμού 2,4 εκατ. ευρώ, θα διεκδικήσει ο Δήμος Ιωαννιτών. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «στόχος της δημοτικής αρχής είναι να διεκδικήσει την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου με την εκ νέου υποβολή του για ένταξη».

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος απέρριψε την πρόταση που είχε υποβάλλει ο Δήμος λόγω σοβαρών ελλείψεων (διαβάστε εδώ), τις οποίες η δημοτική αρχή τις χαρακτηρίζει «εντελώς τυπικές».

Η δημοτική αρχή, βέβαια, στην ανακοίνωσή της, δεν δίνει έμφαση τόσο στο έργο και στις εξελίξεις γύρω από αυτό όσο στην απάντησή της προς την παράταξη «Ιωάννινα_2023» και την επικεφαλής της Τατιάνα Καλογιάννη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τίτλος της ανακοίνωσης είναι: «Απάντηση στην παράταξη ‘Ιωάννινα_2023’». Η παράταξη «Ιωάννινα_2023» ήταν αυτή που έκανε γνωστή τη δυσάρεστη εξέλιξη. Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε κατασκευή τεσσάρων κόμβων (η σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αφορούσε την υποβολή πρότασης για πέντε κόμβους).

Η δημοτική αρχή λοιπόν του Μωυσή Ελισάφ βάζει  λοιπόν εκ νέου στο στόχαστρο την κ. Καλογιάννη, στην οποία αποδίδει την ιδιότητα της επικεφαλής της «Ηνωμένης Αντιπολίτευσης. «[Η δημοτική αρχή] δεν θα σχολιάσει τις νουθεσίες κ. Καλογιάννη η οποία μέχρι το 2023 φαίνεται ότι έχει τεθεί επικεφαλής της ‘Ηνωμένης Αντιπολίτευσης’» τονίζει.  Την κατηγορεί δε ότι «επιχαίρει» επειδή απορρίφθηκε η ένταξη ενός σημαντικού έργου για την περιοχή.

Επί του έργου, η δημοτική αρχή αναφέρει ότι «σε αυτή τη φάση δεν θα σχολιάσει την απόφαση της Διαχειριστικής Αρχής για την απόρριψη της πράξης των κόμβων» (εδώ η απόφαση).

Όσο για τις επισημάνσεις της κ. Καλογιάννη για το έργο του μεγάλου δακτυλίου της πόλης, η δημοτική αρχή αναφέρει ότι η επικεφαλής γνωρίζει ότι «αναμένεται από τη Δικαιοσύνη ο καθορισμός τιμής μονάδας, διαδικασία απαραίτητη για να ακολουθήσει η δημοπράτηση του έργου».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back