Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Και να που ήρθε η ώρα πάλι για ταξίδι»: Προβολή και εκδήλωση στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου «Και να που ήρθε η ώρα πάλι για ταξίδι»: Προβολή και εκδήλωση στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/11/2022, 15:53
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα διοργανώνει εκδήλωση στις 3 Δεκεμβρίου, στις 18.30, στο Θυμωμένο Πορτραίτο (Καποδιστρίου 20).

Η εκδήλωση έχει θέμα τον πολιτισμό και έχει δύο σκέλη.

Το ένα, είναι η ομιλία με την Ελεωνόρα Ηλία, χορογράφο, χορεύτρια και καθηγήτρια χορού και τον Βασίλη Τσιράκη, συγγραφέα και σκηνοθέτη, για τον πολιτισμό.

Η παράταξη δίνει και τοπικό τόνο στη θεματική, λέγοντας ότι «όταν ο πολιτισμός τους περιλαμβάνει την προσωπική τους προβολή, τις απαγγελίες, τα τραγούδια, τους χορούς, δεν λογαριάζουν το κόστος. Όταν όμως αφορά τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανθρώπους που θα παράξουν και θα απολαύσουν πολιτισμό, κάνουν ‘οικονομία’(…). Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων απαξιώνει το Πνευματικό Κέντρο και τις δομές του, με απολύσεις, με ‘στοχοποιήσεις εργαζόμενων, με διαρκή ψέματα και υπεκφυγές. Μπορεί να ‘αναπνεύσει’ ο εργατικός πολιτισμός, μέσα σε αυτή την κατάσταση;».

Το άλλο σκέλος είναι η προβολής βραβευμένης ταινίας μικρού μήκους του Β. Τσιράκη, «Και να που ήρθε η ώρα πάλι για ταξίδι».

Η ταινία είναι μια παραγωγή των «Αναιρέσεων» και έχει πάρει μέρος και βραβευτεί σε διεθνή φεστιβάλ, ενώ συμμετείχε και στο φετινό φεστιβάλ των Χανίων. Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Βασίλη Τσιράκη, το μοντάζ έκανε η Μαργαρίτα Παυλίδου, η μουσική είναι των Brian Bolger, Patrick Patrikios, τη διεύθυνση φωτογραφίας μοιράστηκε με τον σκηνοθέτη ο Δημήτρης Δάρας. Παίζουν οι  Σωτήρης Παπαδόπουλος, Γιάννης Λαθήρας, Κατερίνα Βασιλείου, Ευδοξία Θεοδωρίδου, Γιάννης Αρέστης.

Η περίληψη: «Ενώ το εθνικό σύστημα υγείας καταρρέει εξαιτίας της πανδημίας και ο λαός εξεγείρεται, ο Πέτρος αναζητά τον Λουκά, έναν σύντροφο του από τα παλιά που ζει απομονωμένος σε ένα ορεινό χωριό, για να τον πείσει να κατέβουν μαζί στην πρωτεύουσα. Όμως στο βουνό αποκαλύπτεται ένα μεγάλο μυστικό».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back