ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και μια υπενθύμιση για την τεχνόπολη

Εικόνα του άρθρου Και μια υπενθύμιση για την τεχνόπολη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/02/2021, 21:50
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τον σχεδιασμό για δημιουργία τεχνόπολης από το 2009 υπενθυμίζει ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης.

Ο κ. Καλογιάννης σε συνάντηση που είχε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη αναφέρθηκε στη δημιουργία τεχνόπολης που προβλέπεται στον σχεδιασμό του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων από το 2009 «ως μια οργανωμένη περιοχή με ρυμοτομικό σχέδιο, η οποία θα μπορεί να υποδεχθεί εγκαταστάσεις υψηλής τεχνολογίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας». Κατέθεσε δε την άποψη ότι η συμμετοχή του Πανεπιστημίου θα πρέπει να είναι ενεργή.

Η τεχνόπολη, βάσει του σχεδιασμού αυτού, χωροθετείται όχι πολύ μακριά από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αλλά κοντά στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Αθηνών. Την ίδια ώρα βέβαια ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης προχώρησε πέρσι στη χωροθέτηση ενός πάρκου υψηλής τεχνολογίας και έρευνας σε παραχωρημένη πια έκταση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, απέναντι από το Πανεπιστήμιο.

Στη συνάντηση με τον κ. Αλμπάνη, ο κ. Καλογιάννης συζήτησαν κι άλλα θέματα, με τον πρύτανη να εκφράζει τον προβληματισμό του για τον μειωμένο αριθμό φοιτητών που αναμένονται να εισαχθούν σε ορισμένα τμήματα του Πανεπιστημίου την επόμενη χρονιά. Ο κ. Καλογιάννης, από την πλευρά του, ζήτησε και την ενίσχυση της Σχολής Καλών Τεχνών και της Αρχιτεκτονικής Σχολής και επισήμανε ότι αυτές μπορούν να παίξουν πολύ πιο μεγάλο ρόλο στα θέματα της πόλης των Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back