ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και μια πρόταση για Κέντρο Μοντέρνας Τέχνης

Εικόνα του άρθρου Και μια πρόταση για Κέντρο Μοντέρνας Τέχνης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/06/2018, 00:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια πρόταση με τελείως διαφορετικό πνεύμα από αυτήν που προωθούσε η Περιφέρεια Ηπείρου για την αξιοποίηση του παλιού Πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη έρχεται στο προσκήνιο. Μια πρόταση που διακατέχεται  από μια λογική που μπορεί να θέσει τις βάσεις για ένα άλλο μέλλον του κτιριακού αυτού συγκροτήματος, αλλά και της πόλης: Ένα Κέντρο Μοντέρνας Τέχνης.

Το όραμα αυτό το κατέθεσαν σήμερα στον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα οι απόφοιτοι της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που εισήχθησαν στο εκπαιδευτικό ίδρυμα το 1972. Οι απόφοιτοι, στο σχετικό τους ψήφισμα, κάνουν λόγο για ένα κτίριο «σύμβολο πνευματικότητας που ταυτίζεται με τη σύγχρονη ιστορία της πόλης των Ιωαννίνων» και ζητούν από τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες για τη διάσωση και ανάδειξη του κτιρίου.

Η πρότασή τους για μετατροπή του παλιού πανεπιστημίου σε ένα Κέντρο Μοντέρνας Τέχνης δεν είναι απλώς μια ιδέα. Ένας από τους αποφοίτους, ο Μανώλης Κολοκυθάς είναι σήμερα ένας από τους γνωστούς αρχιτέκτονες της Aθήνας. Είναι αυτός που ανέλαβε και την επεξεργασία της συγκεκριμένης πρότασης, την οποία κατέθεσε και γραπτά στον δήμαρχο. Ο κ. Μπέγκας χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την πρόταση του κ. Κολοκυθά, και δεσμεύτηκε να τη μελετήσει όπως και να διερευνήσει με τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Ξεκαθάρισε επίσης ότι είναι υπέρμαχος της ανάληψης πρωτοβουλιών για τη διάσωση και αξιοποίηση του κτιρίου του παλαιού πανεπιστημίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back