ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

… και μια νέα ανάλυση για τα απορρίμματα

Εικόνα του άρθρου … και μια νέα ανάλυση για τα απορρίμματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/02/2021, 13:48
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο δήμαρχος Δωδώνης και παράλληλα πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Ηπείρου Χρήστος Ντακαλέτσης, έχοντας αναλάβει και έναν ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) και των Δήμων δεδομένης της τεταμένης κατάστασης που υφίσταται, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΦοΔΣΑ, Νίκο Καλαντζή και Θωμά Μπέγκα αντίστοιχα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Δωδώνης, η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της κοινής αγωνίας των αυτοδιοικητικών φορέων της Ηπείρου και της προσπάθειας επίτευξης συγκλίσεων για την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, το όφελος των δημοτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο κ. Ντακαλέτσης κατέθεσε στη διοίκηση του ΦοΔΣΑ μια ανάλυση του υφιστάμενου πλαισίου διαχείρισης-κοστολόγησης των αστικών στερεών αποβλήτων, την οποία εκπόνησε ο Δήμος Δωδώνης, μετά από απόφαση του δημοτικού του συμβουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τη συνάντηση προέκυψε η καταρχήν συμφωνία αφενός για την εξέταση και αξιολόγηση από τις υπηρεσίες του ΦοΔΣΑ των σεναρίων που προτείνει η ανάλυση και αφετέρου για την αξιοποίηση όλων των προτάσεων της ανάλυσης που θα κριθούν αναγκαίες ώστε να δημοπρατηθεί και να λειτουργήσει κατά το δυνατόν συντομότερο, το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ήπειρο  μετά από συζήτηση και λήψη απόφασης στο διοικητικό συμβούλιο του Φορέα.

Η πρωτοβουλία του κ. Ντακαλέτση έρχεται σε μια περίοδο που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε τη μελέτη και τους όρους δημοπράτησης για την υπηρεσία που αφορά τη λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back