Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και μια ημερίδα στην Κόνιτσα με δύο υφυπουργούς

Εικόνα του άρθρου Και μια ημερίδα στην Κόνιτσα με δύο υφυπουργούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/02/2023, 00:44
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κι ενώ η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για τη λίμνη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση και χωρίς να γίνονται ενημερωτικές ημερίδες, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς μαζί με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα αποφάσισαν να διοργανώσουν μια ημερίδα στην Κόνιτσα, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, στις 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου.

Το θέμα της ημερίδας είναι: «Ποινική Νομοθεσία και Προστασία Περιβάλλοντος». Και όπως προκύπτει από το πρόγραμμα, οι περισσότερες εισηγήσεις αφορούν τον ποταμό Αώο.

Σύμφωνα λοιπόν με το πρόγραμμα, χαιρετισμοί θα γίνουν από τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, τον δήμαρχο Κόνιτσας Νικόλαο Εξάρχου, τον βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρο Καλογιάννη και τη βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μερόπη Τζούφη.

Ομιλητές θα είναι:

-Ο δασολόγος και υπεύθυνος Φύλαξης Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου Νικόλαος Πέτσης («Εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου»)

-Ο πρόεδρος της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου Νικόλαος Παπαγρηγορίου («Ο ρόλος της Θηροφυλακής-Διοικητικά πρόστιμα»)

-Το στέλεχος της Αναπτυξιακής Εταιρείας «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ, βιολόγος-ιχθυολόγος Χαριτάκης Παπαϊωάννου («Η εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία ενός σπάνιου είδους της ελληνικής πανίδας: Η περίπτωση του αγριόγιδου»)

-Ο νομικός σύμβουλος του υφυπουργού Περιβάλλοντος, δικηγόρος Ηλίας Γεωργακόπουλος («Ποινική προστασία ειδών άγριας πανίδας»)

-Η διευθύντρια Πολιτικής Green Tank Ιόλη Χριστοπούλου («Αώος: Προοπτικές προστασίας, βιώσιμης ανάπτυξης και διακρατικής συνεργασίας»)

-Η συντονίστρια προγράμματος για το νερό της MedINA Αλεξάνδρα Παππά («Αώος: Πορεία προς τα εμπρός για το πρώτο Διασυνοριακό Πάρκο Άγριου Ποταμού στην Ευρώπη»)

-Η υπεύθυνη προγραμμάτων της «Πίνδος Περιβαλλοντική» Τόνια Γαλάνη («Αώος χωρίς φράγματα: Δικαστικές και άλλες παρεμβάσεις για τη σωτηρία του ποταμού»)

Η εκδήλωση θα κλείσει με ομιλίες των δύο υφυπουργών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back