ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και μια απόφαση για την παράκαμψη της Αρίστης

Εικόνα του άρθρου Και μια απόφαση για την παράκαμψη της Αρίστης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/04/2023, 01:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, η Περιφέρεια Ηπείρου ασχολείται με τις διαδικασίες (π.χ. περιβαλλοντική αδειοδότηση) για την κατασκευή της παράκαμψης της Αρίστης Ζαγορίου.

Η παρακαμπτήρια οδός θα είναι περίπου 650 μ. και θα είναι διπλής κατεύθυνσης, χωρίς ενδιάμεση νησίδα, με ταχύτητα κυκλοφορίας τα 50 km/h. Kρίνεται δε απαραίτητη λόγω της στενότητας της επαρχιακής οδού που περνάει μέσα από τον οικισμό. Σε συγκεκριμένο σημείο, μάλιστα, δεν υπάρχει καν η δυνατότητα ταυτόχρονης κίνησης οχημάτων σε αντίθετα ρεύματα κυκλοφορίας. Από τον δρόμο αυτόν περνάνε και όσοι κινούνται προς Πάπιγκο.

Τα τελευταία χρόνια, για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού έχει τοποθετηθεί φανάρι λίγο μετά την είσοδο του οικισμού.

Η νέα οδός λοιπόν διέρχεται κυρίως από δημοτικές δασικές εκτάσεις. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες ιδιωτικές εκτάσεις, για τις οποίες το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου αποφάσισε σήμερα να προχωρήσει σε κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης των εκτάσεων –τρία στρέμματα συνολικά, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back