ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Kαι μετά τα πεζοδρόμια, κολυμβητήριο

Εικόνα του άρθρου Kαι μετά τα πεζοδρόμια, κολυμβητήριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/06/2022, 19:33
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην υπογραφή της σύμβασης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας για την επισκευή των πεζοδρομίων και του οδοφωτισμού στο τμήμα της εθνικής οδού που διέρχεται από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων «Αγία Ελένη» και τον οικισμό του Αγίου Ιωάννη προχώρησε ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος.

Παράλληλα, ο κ. Πλιάκος ανακοίνωσε και τη χρηματοδότηση, με απόφαση του υπουργού Νότη Μηταράκη, της πρότασης για τη δημιουργία κολυμβητηρίου σε δημοτική έκταση στον Άγιο Ιωάννη.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε παρουσία της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφίας Βούλτεψη, η οποία πραγματοποιεί περιοδεία σε δομές προσφύγων στην Ήπειρο.

Το εν λόγω έργο, με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, αποτελούσε πάγιο αίτημα του κ. Πλιάκου, από την έναρξη λειτουργίας της δομής, το καλοκαίρι του 2017.

Για μια «ευτυχή συγκυρία» έκανε λόγο η κα Βούλτεψη. «Επισκεφθήκαμε τη δομή «Αγία Ελένη» η οποία αποτελεί πρότυπο δομής και είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που η τοπική κοινωνία του Δήμου Ζίτσας έχει συμβάλλει στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Ταυτόχρονα ως υπουργείο αισθανόμαστε ικανοποιημένοι που μπορούμε να ανταποδώσουμε στις τοπικές κοινωνίες με κονδύλια για έργα βασικών υποδομών» δήλωσε.   

Όσον αφορά το κολυμβητήριο, ο δήμαρχος αναφέρει σε δήλωσή του: «Ένα ακόμη έργο πνοής χρηματοδοτείται από το υπουργείο Μετανάστευσης με το ποσό των 295.000 ευρώ και μπορούμε να πούμε πως μπαίνουμε σε νέα τροχιά». Όπως πρόσθεσε «οι διαδικασίες για την ολοκλήρωσή του δεν θα είναι χρονοβόρες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back