Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και μέλος της δημοτικής αρχής, και υποψήφιος δήμαρχος…

Εικόνα του άρθρου Και μέλος της δημοτικής αρχής, και υποψήφιος δήμαρχος…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/07/2022, 17:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα απρόσμενο… πρόβλημα (ή και όχι…) απέκτησε η δημοτική αρχή, καθώς ο Νίκος Γκόντας, μέλος της και πρώην δήμαρχος, ανακοίνωσε ότι θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων.

Ο κ. Γκόντας, με τη γνωστή του ικανότητα να μεθερμηνεύει με κάπως ακροβατικό τρόπο πολιτικές στάσεις, αποφάσισε να είναι και υποψήφιος δήμαρχος, αλλά και να παραμείνει μέλος της δημοτικής αρχής, την οποία όπως είπε «στηρίζει», καθώς «η δημοτική περίοδος τελειώνει στις 1.1.2024».

Δήλωσε την υποψηφιότητά του, αλλά ταυτόχρονα είπε ότι… δεν θεωρεί ότι είμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Έπλεξε το εγκώμιο των στελεχών της δημοτικής αρχής Ελισάφ που είναι μέλη της παράταξής του, αλλά πρόσθεσε ότι «δεν ταυτίζεται» με τη δημοτική αρχή.

Είπε ότι «η ΔΕΥΑΙ είναι η ναυαρχίδα του Δήμου, αλλά είναι πονεμένη ιστορία», ενώ έχει δεχθεί τεράστια κριτική για τα χρόνια που ήταν αυτός δήμαρχος.

Εν ολίγοις, ο κ. Γκόντας προκάλεσε ένα πολιτικό ζήτημα στον ίδιο τον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ σήμερα και έδωσε περισσότερο χώρο για σχόλια σχετικά με το τι είδους πολιτικός συμφυρμός είναι η δημοτική αρχή.

Πάντως, οι δηλώσεις του ήταν εξόχως προεκλογικές. Έστρεψε τα πυρά του στον Θωμά Μπέγκα, λέγοντας ότι «δεν ξέρω σε τι θα θυμούνται τον Θωμά Μπέγκα» οι πολίτες, αμφισβητώντας τη δημοτική του θητεία και λέγοντας ότι «δεν είναι κληρονομικό δικαίωμα» η δημαρχία, αναφερόμενος προφανώς στο γεγονός ότι ο πατέρας του κ. Μπέγκα υπήρξε δήμαρχος πριν από πέντε δεκαετίες.

Ακόμα, εξωράισε τις κόντρες επί των θητειών του, όταν οι προσφυγές στη δικαιοσύνη ήταν πολλές (και ατελέσφορες), λέγοντας ότι «σε όλες τις δημοτικές περιόδους, υπήρχαν προσπάθειες και τριβές», αποδίδοντας τα εύσημα ακόμα και στον πρώην βασικό του αντίπαλο, Φίλιππα Φίλιο (τον οποίο «άδειασε» ελαφρώς ο δήμαρχος): «Ακόμα και ο Φίλιππας Φίλιος, έχει συνδέσει την παρουσία με τον βιολογικό  καθαρισμό» είπε για να τον αντιπαραβάλλει με τον κ. Μπέγκα.

Κατά τα λοιπά, ανέτρεξε ξανά με… νοσταλγικό τρόπο σε πεπραγμένα της δικής του θητείας που έληξε πριν από 12 χρόνια και τέλος, πρότεινε «να  πλημμυρίσει κομμάτι της Λαψίστας για να αποκατασταθεί το οικοσύστημα».

Το θέμα φυσικά είναι αν ο συνδικαλιστικά έμπειρος (περισσότερο από όλους-ες στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο) Νίκος Γκόντας θα φτάσει μέχρι το τέλος ή απλά είναι ένα τέχνασμα, στην προεκλογική περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει…

Kαι κάτι άλλο: Όταν ρωτήθηκε για κάποια σενάρια (;) περί ενδεχόμενης ενασχόλησής του με την Περιφέρεια, η απάντηση ήταν ότι προτιμά την αυτοδιοίκηση παρά την κεντρική πολιτική σκηνή...

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back