Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και με καύσιμα το αεροδρόμιο

Εικόνα του άρθρου Και με καύσιμα το αεροδρόμιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/01/2018, 16:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένας μεγάλος κύκλος για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων κλείνει επιτέλους. Μετά από αρκετό καιρό, μπαίνει και επίσημα ένα τέλος στο ζήτημα της έλλειψης ανεφοδιασμού των αεροσκαφών, που αποτελούσε τροχοπέδη για την αξιοπιστία, τη λειτουργικότητα και την ανάπτυξη του αεροδρομίου.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρξαν  συνεχείς επαφές του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου με το υπουργείο Υποδομών για την επίλυση ζητήματος. Εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείο υπήρξε τόσο η βούληση όσο και η δέσμευση. Κι αφού δρομολογήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης υπέγραψε σήμερα την έκδοση άδειας εγκατάστασης σταθμού ανεφοδιασμού αεροπορικών καυσίμων. Η άδεια εκδόθηκε για λογαριασμό της GISSCO Α.Ε. (μέτοχοι της εταιρίας είναι η ΒΡ Ελληνική και η Shell-Motor Oil Aviation), και αφορά δύο τύπους δεξαμενών, χωρητικότητας 30 m3 και 3 m3 αντίστοιχα. Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας, αναφέρεται δε ότι για την έκδοση της άδειας και την επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ιδιαίτερα θετική ήταν η συνεργασία και η  συμβολή του αερολιμενάρχη  Ιωαννίνων Βασίλη Μητσιμάρη.

«Με τη σημερινή απόφαση ευοδώνεται η προσπάθεια των τοπικών φορέων για την επίλυση του ζητήματος ανεφοδιασμού των αεροσκαφών με καύσιμα, που προσδίνει νέες δυνατότητες στον Κρατικό Αερολιμένα Ιωαννίνων για την υποδοχή πτήσεων από χώρες του εξωτερικού, οι οποίες  αναμένεται να  συμβάλλουν  στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη -σε δωδεκάμηνη βάση- της Ηπείρου» σημειώνει η περιφερειακή αρχή στην ανακοίνωσή της.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3