Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και το «Κοινό των Ηπειρωτών» για την ερευνητική γεώτρηση

Εικόνα του άρθρου Και το «Κοινό των Ηπειρωτών» για την ερευνητική γεώτρηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/03/2023, 11:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εκτός από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα ζητά να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κι όχι στην επιτροπή περιβάλλοντος όπως έχει προγραμματιστεί, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ερευνητική γεώτρηση στον Δήμο Ζίτσας.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της επιτροπής Βασίλη Γοργόλη, ο κ. Ζάψας υπενθυμίζει την πάγια θέση της παράταξης ότι σημαντικά θέματα πρέπει να πηγαίνουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

«Έχουμε συμφωνήσει, διαφωνώντας πολλές φορές, ότι, τα θέματα που παράγουν πολιτικά αποτελέσματα και επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των Ηπειρωτών, σε βάθος χρόνου, πρέπει να έρχονται στο κυρίαρχο όργανο που είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο. Εν προκειμένω, το ενδεχόμενο έρευνας και παραγωγής (εξόρυξη) υδρογονανθράκων αλλάζει τα δεδομένα, τις περιβαλλοντικές ισορροπίες και το παραγωγικό μοντέλο της περιφέρειας μας ανατρέποντας το υπάρχον για το οποίο έχουν δαπανηθεί και επενδυθεί δισεκατομμύρια, από τη μεταπολίτευση και μετά.. Στον δρόμο για την ‘Πράσινη Μετάβαση’ οι εξορύξεις υδρογονανθράκων αποτελούν κορυφαίο κεφάλαιο με αρνητικές συνέπειες και σαν τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίζουμε» αναφέρει στην επιστολή του.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back