Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ερευνητική γεώτρηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο»

Εικόνα του άρθρου «Ερευνητική γεώτρηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/03/2023, 22:20
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στις 16 Μαρτίου, η επιτροπή περιβάλλοντος, χωρικού σχεδιασμού και ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου θα συνεδριάσει για να γνωμοδοτήσει επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά την ερευνητική γεώτρηση «Ήπειρος 1» στον Δήμο Ζίτσας. Είναι ένα από τα 23 (!) θέματα της ατζέντας ημερήσιας διάταξης της επιτροπής.

Με ανακοίνωσή της, η περιφερειακή παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητάει η μελέτη αυτή να συζητηθεί όχι στην επιτροπή περιβάλλοντος αλλά στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

«Η περιφερειακή αρχή ενώ φρόντισε δια του περιφερειάρχη να παραστεί σε μια ‘περιβαλλοντική’ ενημέρωση για το έργο που διοργάνωσε το ΤΕΕ, στην οποία διατράνωσε -για ακόμα μια φορά- ότι βρίσκεται στο πλάι της πολυεθνικής εταιρίας που θα εξορύσσει και θα ξεπουλά τον φυσικό πλούτο της χώρας, επέλεξε όμως  τη συζήτηση για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις ενός τόσο σημαντικού έργου να την παραπέμψει στην Επιτροπή Περιβάλλοντος μαζί με μελέτες για πτηνοτροφεία, οστρακοκαλλιέργειες κ.λπ.» σημειώνει η παράταξη στην κριτική της.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back