ΓΙΑΝΝΕΝΑ

…και η βενζίνη ανεβαίνει…

Εικόνα του άρθρου …και η βενζίνη ανεβαίνει…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/02/2022, 18:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η τιμή των καυσίμων συνεχίζει να ανεβαίνει, ως βασικό αποτέλεσμα της ενεργειακής κρίσης, καθώς και της μόνιμης ατολμίας της κυβέρνησης να παρέμβει.

Μέσα σε 4 ημέρες, από τις 30 Ιανουαρίου ως τις 3 Φεβρουαρίου, στο νομό Ιωαννίνων, η μέση τιμή της αμόλυβδης πήγε από το 1,817 ευρώ το λίτρο, στο 1,833 ευρώ το λίτρο.

Επίσης, το πετρέλαιο θέρμανσης κατ’ οίκον, από τα 1,213 ευρώ το λίτρο, πήγε στα 1,233 ευρώ το λίτρο.

Το υγραέριο κίνησης από 1,055 στο 1,067.

Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο του '19, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης είχε πει ότι «όπως μεθοδικά το κάναμε την πρώτη φορά, μειώσαμε τον ΦΠΑ και αυξήσαμε τα έσοδα, έτσι θα το κάνουμε και τώρα. Είναι στο ‘ραντάρ’ της κυβέρνησης Μητσοτάκη και θα γίνει στο σωστό χρόνο».

Αυτή η υπόσχεση του Σεπτεμβρίου μετατράπηκε στις ατυχείς, πρόσφατες δηλώσεις Σκυλακάκη, ότι δηλαδή η μείωση φορολογίας στη βενζίνη «να ωφελήσει τους πλουσιότερους», ρίχνοντας για μια ακόμα φορά την ευθύνη σε «διαφορετική αναπαραγωγή» των δηλώσεών του.

 Όσο για τη συμβουλή του υπουργού Ανάπτυξης για αναζήτηση φθηνότερων προϊόντων (και βενζίνης) στην πλατφόρμα e-katanolotis.gov.gr, δεν πήγε και πολύ καλά, καθότι οι τιμές στο νομό Ιωαννίνων είναι τουλάχιστον 3 μηνών παλιές…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back