Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και ξανά για τα απορρίμματα, ο Δήμος Ιωαννιτών αυτή τη φορά

Εικόνα του άρθρου Και ξανά για τα απορρίμματα, ο Δήμος Ιωαννιτών αυτή τη φορά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/10/2021, 17:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για άλλη μια φορά τις τελευταίες μέρες, η διαχείριση απορριμμάτων στα Γιάννενα έγινε πεδίο αντιπαράθεσης, αυτή τη φορά μεταξύ δημάρχου Ιωαννίνων και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Ελισάφ εξέφρασε την ανησυχία του και απέδωσε την κύρια ευθύνη στη διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Ηπείρου. Μάλιστα, εξήρε την ψυχραιμία των μελών της δημοτικής αρχής που συμμετέχουν στον Φορέα, με αφορμή την τελευταία συνεδρίασή του. «Έμεινα έκπληκτος με την ψυχραιμία μελών της δημοτικής αρχής σε προκλήσεις συναδέλφων που καταπίνουν τα δικά τους απορρίμματα» είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.

Άφησε εκτός των επαίνων τον Θωμά Μπέγκα, κατηγορώντας τον ότι χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά, για τη στάση του σχετικά με τα απορρίμματα, στο συμβούλιο και στον φορέα.

Αυτός, απάντησε ότι «δεν θα ακολουθήσει το δήμαρχο στις κατηγορίες», πάντως.

Στη δευτερολογία του, ο κ. Ελισάφ συμφώνησε με την πρόταση για «ολοκληρωμένη συζήτηση» για το θέμα στο συμβούλιο, παρουσία και του προέδρου του φορέα. «Όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες. Αλλά πρέπει και η διοίκηση του ΦοΔΣΑ να αναλάβει τις ευθύνες της για την καθυστέρηση δύο ετών» τόνισε.

Ο δήμαρχος είπε ακόμα για την κριτική που δέχεται ο Δήμος Ιωαννιτών ότι ενώ προκαλείται από άλλους αιρετούς, «αν δεν πήγαινε τα σκουπίδια στο εργοστάσιο, τι είδους εργοστάσιο θα είχαμε;».

Αναφέρθηκε ακόμα σε Δήμους που κάνουν ακόμα ταφή απορριμμάτων και δεν τα φέρνουν στο εργοστάσιο, ότι «μας κουνάνε το δάχτυλο κιόλας; Ποια είναι η χρησιμότητα αυτού του Φορέα, του οποίου το τιμολόγιο λάβαμε σήμερα;. Τι πληρώνουμε; Μισθούς; Κάποιος επιβαρύνεται από όλη αυτή την ιστορία».

Σημειώνεται ότι οι Δήμοι που θάβουν απορρίμματα, το κάνουν προβάλλοντας το επιχείρημα του μεγάλου κόστους μεταφοράς στο εργοστάσιο, ακριβώς γιατί δεν έχουν γίνει οι ΣΜΑ. Κοινώς, η «ανακύκλωση» ευθυνών μεταξύ Δήμων, Περιφέρειας, ΦΟΔΣΑ, είναι η πιο… δραστήρια ανακύκλωση, αυτή την περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back