Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ακόμα πληρώνουμε για την Εγνατία οδό

Εικόνα του άρθρου Ακόμα πληρώνουμε για την Εγνατία οδό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2016, 12:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εντός του έτους, αλλά με καθυστέρηση τουλάχιστον δύο ετών από την ολοκλήρωση των διαδικασιών, αναμένεται να πάρουν τα χρήματά τους όσοι είδαν την ιδιοκτησία τους να απαλλοτριώνεται για τις ανάγκες κατασκευής της Εγνατίας οδού στο τμήμα του Μικρού Περιστερίου.

Την παραπάνω υπόσχεση έδωσε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μετά από αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος.

Συγκεκριμένα το υπουργείο στην απάντησή του ενημερώνει πως η υπηρεσία Απαλλοτριώσεων έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση για την αποζημίωση των δικαιούχων και ότι σε κάθε περίπτωση αυτό θα πραγματοποιηθεί μέσα στο τρέχον έτος.

Οι διαδικασίες ξεκίνησαν το 2008 με την ανακήρυξη των απαλλοτριώσεων και ολοκληρώθηκαν το 2014 με τον καθορισμό της οριστικής τιμής μονάδας αποζημίωσης (Εφετείο Ιωαννίνων) και αναγνώριση των δικαιούχων της αποζημίωσης (Μονομελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων).

Να σημειωθεί ότι το Δημόσιο έχει καταθέσει αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Εφετείου Ιωαννίνων για την τιμή μονάδας αποζημίωσης (10 - 11 ευρώ ανά τ.μ.), την οποία και θεωρεί πολύ υψηλή και ζητάει να μειωθεί σχεδόν στο ένα ευρώ, χωρίς ωστόσο αυτό να εμποδίζει το Δημόσιο στην καταβολή των αποζημιώσεων. Πόσο μάλλον όταν τα ακίνητά τους έχουν καταληφθεί.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back