Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Καθηγητές ωδείου: «Πώς θα γίνουν οι χριστουγεννιάτικες συναυλίες;»

Εικόνα του άρθρου Καθηγητές ωδείου: «Πώς θα γίνουν οι χριστουγεννιάτικες συναυλίες;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/11/2022, 10:21
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μετά τους μουσικούς της Φιλαρμονικής που απάντησαν στον δήμαρχο για το «μεράκι», πήρε σειρά ο σύλλογος Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου, ο οποίος, απευθυνόμενος στην πρόεδρο του ΠΚΔΙ και αντιδήμαρχο Ελένη Ακονίδου, ζητάει διευκρινίσεις σχετικά με τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων.

Η δημοτική αρχή διέψευσε προχτές ότι δεν θα γίνει η συναυλία των Χριστουγέννων και διευκρίνισε ότι τα μουσικά σύνολα θα πάρουν κανονικά μέρος στις εκδηλώσεις.

Σημειωτέον ότι το πρόγραμμα Δεκεμβρίου, δεν περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικη συναυλία.

Ο σύλλογος αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι-ες δεν έχουν υπογράψει ακόμα συμβάσεις, ούτε έχουν αναλάβει καθήκοντα.





«Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 25 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων, υπάρχει στα πρακτικά καταχωρημένη η ενημέρωση που λάβαμε από τον καλλιτεχνικό μας διευθυντή, ότι οι πρόβες από 2 εβδομαδιαίως γίνονται 1 και πως μέχρι τέλος Ιανουαρίου δεν υπάρχει προγραμματισμένη συναυλία» συμπληρώνουν.

Και διερωτούνται, λογικά, εφόσον ισχύει η ενημέρωση που είχανε, «τι μεσολάβησε και ξαφνικά οι μουσικοί ενημερώθηκαν πριν δύο μέρες ότι θα γίνει πρωτοχρονιάτικη συναυλία και μάλιστα με 4 μόνο πρόβες;».

Ο σύλλογος αναφέρει ακόμα ότι έχει ζητήσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν συνάντησε την κα Ακονίδου, αλλά και με επίσημα έγγραφα, τις  τις εισηγήσεις των μαέστρων που αφορούν τις μειώσεις προσωπικού και προβών, αλλά δεν έχει τις έχει λάβει ακόμα.

«Τα δύο μεγάλα μουσικά σύνολα της πόλης πλήττονται και πληγώνονται. Καλούνται να παίξουν χωρίς ακόμη οι μουσικοί τους να προσληφθούν, με μειωμένες πρόβες και με μείωση των θέσεων. Τα δύο μεγάλα σύνολα της πόλης υφίστανται απαξίωση και ασφυξία, από τις αποφάσεις της ίδιας τους της διοίκησης» καταγγέλλουν και καλούν την κα Ακονίδου, «με την ευγένεια και την πολιτική ευθιξία που σας χαρακτηρίζει, να μας ενημερώσετε για τα ανωτέρω, να μας κοινοποιήσετε τις εισηγήσεις των μαέστρων και να αποφύγετε ενέργειες και λεγόμενα που αποπροσανατολίζουν τους δημοτικούς συμβούλους, τους εργαζόμενους στο Πνευματικό Κέντρο, τους γονείς και τους μαθητές του ωδείου και όλους τους πολίτες του Δήμου».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back