ΠΡΟΣΩΠΑ & ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Πνευματικό Κέντρο: Πώς θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα

Εικόνα του άρθρου Πνευματικό Κέντρο: Πώς θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/11/2018, 14:22
ΠΡΟΣΩΠΑ & ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Στις 5 Δεκεμβρίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης των Ιωαννίνων, θα γίνουν από τον Δήμο Ιωαννιτών τα «εγκαίνια» της εορταστικής περιόδου με μια συναυλία της Παυλίνας Βουλγαράκη και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας. Πολύς κόσμος που αγωνιά για… κανονικά Χριστούγεννα, περιμένει να δει και τον φετινό στολισμό της πλατείας, μετά τα αλλιώτικα Χριστούγεννα των προηγούμενων ετών.

Το Πνευματικό Κέντρο και το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ετοιμάζουν για την εορταστική περίοδο αρκετές εκδηλώσεις. Μέχρι στιγμής, έχει γίνει γνωστό μόνο το πρόγραμμα του Πνευματικού Κέντρου, το οποίο θα πρωτοτυπήσει με τη διοργάνωση συναυλίας της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου ανήμερα την Πρωτοχρονιά, στις 12 το μεσημέρι (παραπέμποντας στην πιο γνωστή πρωτοχρονιάτικη συναυλία του κόσμου, σε αυτή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης), στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας». Η Συμφωνική Ορχήστρα, μια πολύ καλή ορχήστρα που χρόνο με τον χρόνο ανεβαίνει, θα αναλάβει και τη χριστουγεννιάτικη συναυλία με τίτλο «Τα Χριστούγεννα των παιδιών» μαζί τα μουσικά σύνολα του Δημοτικού Ωδείου.

Μετά τα «εγκαίνια» λοιπόν της 5ης Δεκεμβρίου, το Πνευματικό Κέντρο διοργανώνει συναυλία με τίτλο «Χριστούγεννα στην πλατεία» στις 9 Δεκεμβρίου, στις 11:30 το πρωί, με τον Γιώργο Γάκη και τον Δημήτρη Υφαντή. Στις 17 Δεκεμβρίου, το Παράρτημα Ανατολής του Δημοτικού Ωδείου θα δώσει μαθητική συναυλία στα παλιά σφαγεία.

Παράλληλα, το Πνευματικό Κέντρο έρχεται να στηρίξει εγχειρήματα και πρωτοβουλίες συλλόγων ή ιδιωτών. Στις 15 Δεκεμβρίου, μαζί με τον Σύλλογο Ιστορικού Κέντρου «Τα Παλιά Γιάννινα» θα στηρίξει μια χριστουγεννιάτικη γιορτή στο ιστορικό κέντρο, όπου θα γίνει συναυλία του Δημήτρη Υφαντή, ενώ το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων θα παρουσιάσει μαζί με τον «Τρυποκάρυδο» την μπάντα «Κόζα Νόστρα» στις οδούς Τσιριγώτη και Ανεξαρτησίας.

Τις ημέρες των εορτών, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», θα φιλοξενηθούν και  διάφορες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις φορέων και συλλόγων (ΕΛΕΠΑΠ, Ενορία Περιβλέπτου κ.ά.).

Κατά τα άλλα, μέσα στον Δεκέμβριο το Πνευματικό Κέντρο φέρνει στην αίθουσά του τη μεγάλη συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη στις 16 Δεκεμβρίου και θεατρικές παραστάσεις, όπως «Romeo+Ιουλιέτα» στις 19 Δεκεμβρίου.


* Η φωτογραφία είναι από τον περσινό χριστουγεννιάτικο στολισμό της λεωφόρου Δωδώνης

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back