ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Καθαρά εγκληματικές ενέργειες»

Εικόνα του άρθρου «Καθαρά εγκληματικές ενέργειες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2020, 10:26
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, χαιρετίζει τους διαδηλωτές και διαδηλώτριες, που «με όποιον τρόπο και να κατάφεραν σήμερα να βρεθούν στο δρόμο, τσαλάκωσαν μια κυβέρνηση που θεωρούσε ότι μπορεί να αποφασίζει και να διατάζει».

Προσθέτει ότι η μέρα του Πολυτεχνείου ήταν «ένα πραγματικό όργιο αστυνομικής βίας σε όλη την Ελλάδα (φυσικά, και στην πόλη μας). Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε μια αναπαράσταση της καταστολής της φοιτητικής εξέγερσης, έβγαλε στους δρόμους της Αθήνας τις αύρες για να αντιμετωπίσει τον μεγάλο της εχθρό, τους διαδηλωτές, ενώ έφτασε στο σημείο να συλλαμβάνει αγωνιστές, μαζί με όλη τους την οικογένεια, στην αυλή του σπιτιού τους μετά το τέλος της πορείας».

Η παράταξη περιγράφει τα σκηνικά που εκτυλίχθηκαν σε όλη την πόλη και τονίζει ότι το μένος της αστυνομίας «έγινε πραγματικά μεγάλο όταν πληροφορήθηκαν ότι μια άλλη συγκέντρωση αγωνιστών πραγματοποιήθηκε στην Ακαδημία και είχε ήδη ξεκινήσει πορεία».

Η ΕΑΠ καταγγέλλει ότι «περνώντας μέσα από το σώμα των διαδηλωτών ψηλά στη Δωδώνης με όση ταχύτητα μπόρεσαν να αναπτύξουν (μια καθαρά εγκληματική ενέργεια) κυνήγησαν αυτή τη δεύτερη συγκέντρωση, της όρμησαν, και άρχισαν τη ρίψη δακρυγόνων, τον ξυλοδαρμό, και το ανελέητο κυνηγητό μέχρι και την άλλη άκρη της πόλης».

Οι εποχούμενες δυνάμεις της αστυνομίας, όντως ήταν αυτές που «πρωτοστάτησαν» με υπερβάλλοντα ζήλο σε αντεγκλήσεις και ξυλοδαρμούς.

Η ΕΑΠ αναφέρει ότι «μια τρίτη συγκέντρωση πραγματοποιούνταν στην περιοχή της Σουλίου, που δέχτηκε κι αυτή την περιποίηση των ΜΑΤ. Το τέλος της ημέρας βρήκε πολλούς αγωνιστές/ριες, αλλά και πολίτες που απλά κυκλοφορούσαν στο δρόμο, να έχουν προσαχθεί στην ασφάλεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν ‘προληπτικά’ την ώρα που έβγαιναν από το σπίτι τους (το καρτέρι περιλαμβάνεται στη δημοκρατική εκπαίδευση των ροπαλοφόρων μας μαζί με την επίθεση σε πεζούς με τις μηχανές;)».

Η παράταξη αναφέρει ότι όσο και να επένδυσε η κυβέρνηση στο φόβο, « όση καταστολή κι αν χρησιμοποίησε σήμερα αυτό που πραγματικά αποδείχθηκε είναι ο φόβος της ίδιας της κυβέρνησης αλλά και η διάθεση για αντίσταση ενός σημαντικού κομμάτι της νεολαίας και του λαού». Καλεί τέλος σε συμμετοχή στην απεργία της 26ης Νοεμβρίου.

σκίτσο: Boban

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back