Λυκ πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Κ. Μπάρκας: Περί μεταφοράς του τμήματος Λογιστικής

Εικόνα του άρθρου Κ. Μπάρκας: Περί μεταφοράς του τμήματος Λογιστικής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/11/2021, 16:43
ΗΠΕΙΡΟΣ

O βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κώστας Μπάρκας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «βάζει το πλαίσιο» για τη μεταφορά του τμήματος Λογιστικής από την Πρέβεζα.

Το τμήμα, το οποίο βρέθηκε ως αυτόνομο με το «νόμο Γαβρόγλου» σε ένα πανεπιστήμιο που είχε ήδη τμήμα οικονομικών επιστημών, κινδυνεύει τώρα λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

O κ. Μπάρκας αναφέρει ότι στην απάντηση που πήρε από το Υπουργείο Παιδείας, αναφέρεται ότι μέχρι σήμερα δεν έχει μεταφερθεί αίτημα από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προς το υπουργείο για «μεταβολή της ακαδημαϊκής του δομής», αλλά ότι «έχουν ζητηθεί οι προτάσεις των ιδρυμάτων που θα αφορούν σε μετεξελίξεις, συγχωνεύσεις, καταργήσεις ή αλλαγές τμημάτων στο πλαίσιο του εξορθολογισμού και της αναδιάρθρωσης του πανεπιστημιακού χάρτη της χώρας».

Αυτό ωστόσο ισχύει «οριζόντια» και όχι μόνο για το τμήμα Λογιστικής, καθώς διάθεση του υπουργείου είναι το κλείσιμο σχολών και η κατάργηση τμημάτων, στο γενικότερο πνεύμα συρρίκνωσης της δημόσιας εκπαίδευσης.

«Σύσσωμοι οι φορείς της Πρέβεζας εκφράζουν την πλήρη αντίθεση τους στη μετακίνηση του τμήματος Λογιστικής. Το πανεπιστημιακό τμήμα που εδρεύει στην Πρέβεζα έχει όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια» αναφέρει ο κ. Μπάρκας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3