ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Επιχείρηση διάσωσης 1.200 μεταναστών

Εικόνα του άρθρου Ιταλία: Επιχείρηση διάσωσης 1.200 μεταναστών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/04/2023, 23:23
ΚΟΣΜΟΣ

Επιχείρηση διάσωσης δύο αλιευτικών σκαφών με συνολικά 1.200 επιβάτες διεξάγει, όπως ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή.

Το ένα σκάφος που μετέφερε περίπου 800 άτομα βρισκόταν περισσότερο από 120 μίλια νοτιοανατολικά της σικελικής πόλης Συρακούσες, ανέφερε η ακτοφυλακή. Το άλλο, με 400 επιβαίνοντες, βρίσκεται στο Ιόνιο πέλαγος στα ανοικτά των ακτών της Καλαβρίας.

Η ιταλική ακτοφυλακή, η οποία έχει διασώσει περίπου 2.000 ανθρώπους από την Παρασκευή, δήλωσε ότι η τελευταία επιχείρηση είχε περιπλεχθεί από τις δύσκολες συνθήκες. Είκοσι έξι βάρκες έφτασαν στο νησί Λαμπεντούζα την Κυριακή με 974 άτομα, κυρίως από την Γκάμπια, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Γουινέα και την Μπουρκίνα Φάσο.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 23 αναφέρθηκαν ως αγνοούμενοι το Σάββατο μετά τη βύθιση του σκάφους τους στα ανοικτά της Τυνησίας. Πενήντα τρεις άλλοι άνθρωποι διασώθηκαν από το ίδιο σκάφος στα ανοικτά της νότιας πόλης Σφαξ.

Δεκάδες άλλοι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται σε άλλα περιστατικά τις τελευταίες εβδομάδες στα ανοικτά της Τυνησίας, η οποία έχει ξεπεράσει τη Λιβύη ως το κύριο σημείο αναχώρησης των ανθρώπων που ζητούν άσυλο στην Ευρώπη.

Με πληροφορίες από The Guardian. Φωτογραφία: Twitter

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back