Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρός σεισμός στην περιοχή της Κρήτης

Εικόνα του άρθρου Ισχυρός σεισμός στην περιοχή της Κρήτης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/11/2019, 11:41
ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση καταγράφηκε λίγα λεπτά πριν τις 9 και μισή το πρωί. Η δόνηση έγινε αρκετά αισθητή στο Ηράκλειο. 

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 09:23 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν σφοδρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 6.1 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 258 χλμ. ν. της Αθήνας.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 20 χλμ. ν. των Αντικυθήρων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε πως ο σεισμός, που έγινε μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, σημειώθηκε πάνω στο ελληνικό τόξο, με ενδιάμεσο βάθος και εξήγησε ότι συνήθως δεν ακολουθείται από μεγαλύτερους σεισμούς ή ακολουθία σεισμών. Επιπλέον, τόνισε ότι «η σεισμικότητα αυτή δεν έχει καμιά σχέση με αυτά που συμβαίνουν στην Αλβανία».

Καμία σχέση με τον σεισμό της Αλβανίας δεν έχει ο σημερινός σεισμός των 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης.

«Είναι σεισμός ανεξάρτητος από αυτόν της Αλβανίας και λόγω του μεγάλου του εστιακού βάθους του -περίπου 70 χιλιόμετρα- δεν θα έχει καμία συνέχεια. Αυτού του είδους οι σεισμοί γίνονται άπαξ και τελειώνουν. Επίσης λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους τους γίνονται αισθητοί σε μεγάλη έκταση» ανέφερε ο κ. Τσελέντης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back