Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ιστορίες με χάνια…

Εικόνα του άρθρου Ιστορίες με χάνια…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/11/2021, 23:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Περιφέρεια Ηπείρου μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης αποφάσισε λοιπόν να αγοράσει ένα διατηρητέο κτίριο, που ήταν κάποτε χάνι, στην οδό Ανεξαρτησίας, απέναντι σχεδόν από το Γυαλί Καφενέ. Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας διακήρυξης δημοπρασίας που είχε γίνει πριν από ενάμιση χρόνο με στόχο τη στέγαση των υπηρεσιών του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, όπως αναφερόταν στη διακήρυξη.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, αποσύνδεσε την υπόθεση της αγοράς αυτού του ακινήτου από το ενδιαφέρον που υπήρχε για το χάνι του Θανόπουλου, στην οδό Κάνιγγος, και την αγορά του. Στην υπόθεση με το χάνι του Θανόπουλου, ενέπλεξε κάπως τον επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργο Ζάψα! «Το κτίριο αυτό, στην οδό Ανεξαρτησίας, δεν έχει καμία σχέση με το χάνι του Θανόπουλου που είχε αναλάβει ο κ. Ζάψας ο οποίος είχε βρει κάποιους από τους ιδιοκτήτες πέρσι το καλοκαίρι στην Πρέβεζα και του είχαν πει ότι ενδιαφέρονται για τη στέγαση της Αρχιτεκτονικής Σχολής» είπε.

Στον δημόσιο λόγο, το χάνι του Θανόπουλου είχε τεθεί πάντως από τον ίδιο τον κ. Καχριμάνη, στο πλαίσιο της διακήρυξης της δημοπρασίας από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης (διαβάστε εδώ). Όσο για την αναφορά στον κ. Ζάψα, τα σχόλια περιττεύουν, δεδομένου ότι ο κ. Καχριμάνης είναι ο περιφερειάρχης, και άρα η αρμόδια αρχή (ο ίδιος ή οι συνεργάτες του) για να συζητήσει με τους όποιους ενδιαφερόμενους.

Επιπλέον, όπως προκύπτει από τα λεγόμενά του, για το χάνι του Θανόπουλου προοριζόταν «άλλο ταμείο» και όχι το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης. Το μοναδικό, άλλο ταμείο που υπάρχει πάντως, πέραν του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, είναι αυτό της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο κ. Καχριμάνης είπε ακόμη ότι η Περιφέρεια Ηπείρου διερεύνησε ένα διατηρητέο κτίριο δίπλα από την πρώην Παπαζόγλειο Σχολή, της οικογένειας Βλαχλείδη, για τη στέγαση τμημάτων της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα.

Από τη συνέντευξη Τύπου, δεν έγινε σαφές αν η Περιφέρεια Ηπείρου επιμένει στην εξεύρεση διατηρητέου ακινήτου για τη στέγαση τμημάτων της Αρχιτεκτονικής Σχολής.

Σημειωτέον ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ποτέ πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ή κάποια άλλη, δεύτερη διακήρυξη για αγορά κι άλλου διατηρητέου κτιρίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back