ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Ένταλμα σύλληψης για τον Κάρλες Πουτζντεμόν

Εικόνα του άρθρου Ισπανία: Ένταλμα σύλληψης για τον Κάρλες Πουτζντεμόν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/11/2017, 10:38
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ισπανίδα δικαστής Κάρμελ Λαμέλα εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Κάρλες Πουτζντεμόν και άλλων τεσσάρων πρώην υπουργών της τοπικής κυβέρνησης της Καταλονίας, που τον ακολούθησαν στο Βέλγιο.

Ο καθαιρεθείς και πλέον καταζητούμενος ηγέτης της Καταλονίας αντιμετωπίζει κατηγορίες για εξέγερση, στάση και διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

«Δεν θα αποφύγω τη Δικαιοσύνη. Θα παρουσιαστώ ενώπιον των δικαστικών αρχών, αλλά ενώπιον των πραγματικών δικαστικών αρχών» τόνισε ο Πουτζντεμόν σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο RTBF και προβλήθηκε σήμερα.

«Είπα στον δικηγόρο μου να μεταφέρει στις δικαστικές αρχές του Βελγίου ότι είμαι διατεθειμένος να συνεργαστώ», επισήμανε.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι είναι «αρκετά σαφές ότι οι δικαστικές αρχές της Ισπανίας έχουν γίνει πολιτικοποιημένες».

Ο καθαιρεθείς ηγέτης της ισπανικής περιφέρειας δήλωσε ακόμη πως θέλει να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου και προτίθεται να πραγματοποιήσει εκστρατεία από το εξωτερικό.

Εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο τόνισε ότι η βελγική δικαιοσύνη «θα εξετάσει» το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Ισπανία σε βάρος του Καταλανού ηγέτη Κάρλες Πουτζντεμόν.

Πηγή: Euronews, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back