Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ιόνια-Τζουμέρκα: Ένα βήμα πιο κοντά

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/11/2017, 17:07
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η «Εργοδυναμική Πατρών», μια δυνατή εταιρία με ιδρυτή τον αείμνηστο Νίκο Αθανασόπουλο, είναι η εταιρία που μειοδότησε στον διεθνή διαγωνισμό για τη σύνδεση της Ιόνιας οδού με τα Τζουμέρκα, με ποσοστό 58,17%. Ο διαγωνισμός του έργου, με προϋπολογισμό 25 εκατ. ευρώ, έγινε στις 16 Νοεμβρίου.

Το επόμενο βήμα είναι η ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας. Συνήθως, σε τέτοιου είδους έργα, ακολουθούν και ενστάσεις από τις υπόλοιπες εταιρίες. Οπότε μένει να φανεί πώς θα εξελιχθεί η όλη υπόθεση...

Όσον αφορά το μεγάλο ποσοστό της έκπτωσης, αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί την Περιφέρεια Ηπείρου. Αυτό τουλάχιστον διαφάνηκε από τις σημερινές δηλώσεις του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, ο οποίος έκανε και το απαραίτητο τσεκ για το ποιόν της εταιρίας. Επιπλέον, ο κ. Καχριμάνης τόνισε ότι «αυτή την εποχή υπάρχουν εταιρίες που έχουν δικά τους μηχανήματα και δικό τους προσωπικό και προτιμούν από να μην έχουν έργο, να δουλεύουν φθηνότερα».

Για την περιφερειακή αρχή, η μεγάλη έκπτωση δικαιολογείται λοιπόν από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρία θα δραστηριοποιηθεί στην περιοχή και με ένα άλλο μεγάλο έργο. Πρόκειται για το έργο με τον τίτλο «Κατασκευή αποχετευτικών δικτύων και αντλιοστασίων λυμάτων στα όρια του Δήμου Πρέβεζας» με προϋπολογισμό 26,7 εκατ. ευρώ. Σε αυτόν τον διαγωνισμό η εταιρία μειοδότησε με ποσοστό έκπτωσης 60%. Το συγκεκριμένο έργο βρίσκεται πια ένα βήμα πριν την υπογραφή της σύμβασης και επομένως με την έναρξη των εργασιών. Ο κ. Καχριμάνης έκανε γνωστό σήμερα ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε το πράσινο φως για την υπογραφή της σύμβασης.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο περιφερειάρχης υπενθύμισε ότι ο διαγωνισμός καθυστέρησε επειδή δεν ήταν έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα από το αρμόδιο υπουργείο. «Ήταν ο πρώτος μεγάλος διαγωνισμός που έγινε με ηλεκτρονικό τρόπο και είχαμε τεράστια αγωνία αν θα πετύχει. Ευτυχώς τα πράγματα πήγαν πάρα πολύ καλά και είχαμε συμμετοχή 16 εταιρειών» τόνισε. Δεύτερη στον διαγωνισμό ήρθε η εταιρία «TOMH», θυγατρική του «Άκτορα», ενώ ένα ακόμη από τα σχήματα που συμμετείχαν, ήταν της ΤΕΡΝΑ (με έκπτωση 43,67%).

Η σύνδεση της Ιόνιας οδού με τα Τζουμέρκα αφορά έναν νέο δρόμο που θα ξεκινάει από τον ανισόπεδο κόμβο Τερόβου και θα φτάνει λίγο μετά το Καλέντζι, στα Κατσανοχώρια. Τα 10 νέα αυτά χιλιόμετρα (9,8 συγκεκριμένα) θα αποτελούν την «οδό σύνδεσης του Α/Κ Τερόβου της Ιόνιας οδού με τη 2η επαρχιακή οδό Ιωαννίνων-Γέφυρα Πλάκας», όπως είναι ο επίσημος τίτλος του έργου.

* Φωτό αρχείου




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back