ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Υπογραφές για τον νέο δρόμο των 10 χλμ.

Εικόνα του άρθρου Υπογραφές για τον νέο δρόμο των 10 χλμ.
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/05/2018, 20:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Έξι μήνες μετά τον διαγωνισμό για την ανάδειξη του αναδόχου του έργου της οδικής σύνδεσης της Ιόνιας οδού με τα Τζουμέρκα, η σύμβαση μεταξύ της εταιρίας «Εργοδυναμική Πατρών» και της Περιφέρειας Ηπείρου υπογράφηκε σήμερα στο γραφείο του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη.

Από αύριο, τυπικά, ξεκινά η κατασκευή του νέου δρόμου των 10 χλμ., ενός έργου που φέρει επίσημα τον τίτλο «οδός σύνδεσης του Ανισόπεδου Κόμβου Τερόβου της Ιόνιας οδού με τη 2η επαρχιακή οδό Ιωαννίνων-Γέφυρα Πλάκας». Βέβαια, ο νέος αυτός δρόμος δεν θα φτάνει μέχρι τη Γέφυρα Πλάκας, αλλά λίγο πιο πάνω από το Καλέντζι… Ο δρόμος μέχρι τα Τζουμέρκα είναι μακρύς ακόμα, με την Περιφέρεια Ηπείρου να συνεργάζεται με το ΙΓΜΕ για τη μελέτη του οδικού τμήματος από Καλέντζι μέχρι Πράμαντα και να στηρίζεται στη δέσμευση της κυβέρνησης για το οδικό τμήμα «Γέφυρα Πλάκας-Πράμαντα».

Για την Περιφέρεια Ηπείρου, η 1η Ιουνίου του 2018 χαρακτηρίζεται πάντως «ημερομηνία-σταθμός για τα Τζουμέρκα καθώς αρχίζει η υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου υποδομής στην περιοχή,  το οποίο αλλάζει την προοπτική και το μέλλον των κατοίκων της» όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Για το κατασκευαστικό κομμάτι του νέου δρόμου, ο αρχικός προϋπολογισμός ανερχόταν στα 25 εκατ. ευρώ. Η «Εργοδυναμική Πατρών» είχε δώσει έκπτωση 58,17%.

Ο δρόμος αυτός λοιπόν (νέα χάραξη εξ ολοκλήρου) θα έχει συνολικό πλάτος οδοστρώματος 7,5 μέτρα με μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Περιλαμβάνει δύο ισόπεδες συνδέσεις αυτού με την 7η και την 2η επαρχιακή οδό καθώς και άλλες τρεις που αποκαθιστούν την οδική σύνδεση με το υπάρχον οδικό δίκτυο. Επίσης θα υλοποιηθεί η εγκατάσταση οδοφωτισμών σε κατάλληλο μήκος και διάταξη και στους πέντε ισόπεδους κόμβους με σκοπό τον πλήρη φωτοτεχνικό έλεγχό τους. Προβλέπεται επίσης η κατασκευή γέφυρας μήκους 134 μέτρων.  

Το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του οδικού αυτού έργου είναι τρία χρόνια.


* Στη φωτογραφία ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, ο αντιπρόεδρος της εταιρίας «Εργοδυναμική Πατρών» Ευστάθιος Αθανασόπουλος και η αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back