ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ιόνια οδός-Τζουμέρκα: Στις 16 Νοεμβρίου ο διαγωνισμός

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/10/2017, 20:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε τέσσερα χρόνια, στον οδικό χάρτη των Ιωαννίνων θα έχει προστεθεί και ένας άλλος δρόμος: Ένας δρόμος που θα ξεκινάει από τον ανισόπεδο κόμβο Τερόβου της Ιόνιας οδού και θα φτάνει λίγο μετά το Καλέντζι, στα Κατσανοχώρια. Τα 10 νέα αυτά χιλιόμετρα (9,8 συγκεκριμένα) θα αποτελούν την «οδό σύνδεσης του Α/Κ Τερόβου της Ιόνιας οδού με τη 2η επαρχιακή οδό Ιωαννίνων-Γέφυρα Πλάκας», όπως είναι ο επίσημος τίτλος του έργου.

Ο διαγωνισμός για το οδικό αυτό έργο, με προϋπολογισμό 25 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), θα γίνει στις 16 Νοεμβρίου. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία και έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» του ΕΣΠΑ.

Ο μελλοντικός αυτός άξονας έχει κατεύθυνση τα Τζουμέρκα, αλλά δεν φτάνει επί της ουσίας στην καρδιά των Τζουμέρκων. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό συναντά τη 2η επαρχιακή οδό στα Πηγάδια, στην ευρύτερη περιοχή του Καλεντζίου. Η 2η επαρχιακή οδός είναι η οδός μεγάλο τμήμα της οποίας (μέχρι το Καλέντζι) ανακατασκευάστηκε με πολλά εκατομμύρια μέσω του προηγούμενου ΕΣΠΑ με στόχο την καλύτερη, τη γρηγορότερη και την ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των οδηγών.

Με απλά λόγια, το δύσκολο κομμάτι με τις στροφές και τη στενότητα του δρόμου, από το τέλος του Καλεντζίου μέχρι την Πλάκα μένει ως έχει.

Επί του νέου δρόμου τώρα, θα δημιουργηθούν κόμβοι αλλά και μια γέφυρα μήκους 134 μ., στο 7ο περίπου χιλιόμετρο, πάνω από ρέμα. Ο οδικός αυτός άξονας θα έχει μια λωρίδα ανά κατεύθυνση. Όποια εταιρία αναλάβει την κατασκευή, θα πρέπει να το παραδώσει μέσα σε 36 μήνες (από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης).


* Φωτο αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back