Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ioannina in Japan

Εικόνα του άρθρου Ioannina in Japan
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/04/2018, 14:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην Ιαπωνία βρίσκεται αυτές τις ημέρες αντιπροσωπεία του Δήμου Ιωαννιτών με επικεφαλής τον δήμαρχο Θωμά Μπέγκα. Τα Γιάννενα είναι μία από τις πέντε ευρωπαϊκές πόλεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Διεθνής Αστική Συνεργασία-Βιώσιμες και Καινοτόμες Πόλεις και Περιφέρειες 2016-2019». Οι υπόλοιπες τέσσερις είναι Donestia San Sebastian (Ισπανία), Essen (Γερμανία), Frankfurt (Γερμανία) και Ancona (Ιταλία), οι οποίες θα συνεργαστούν επίσης με πόλεις της Ιαπωνίας.

Οι εργασίες συνάντησης των ευρωπαϊκών πόλεων με γιαπωνέζικες πόλεις ξεκίνησαν σήμερα στο Τόκιο. Η γιαννιώτικη αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τις δύο επόμενες μέρες την Ιτσινόμια, με τη συνεργασία να αφορά ζητήματα βιώσιμης κινητικότητας και μεταφορών.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας ήταν ο μοναδικός αιρετός από τις πόλεις χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κλήθηκε να απευθύνει χαιρετισμό, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Όπως είπε στην τοποθέτησή του, «οι πόλεις ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για την Ευρώπη και τις παγκόσμιες συνεργασίες, αλλά και η Ευρώπη και τα παγκόσμια θεσμικά όργανα ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για τις πόλεις… Είναι ξεκάθαρο πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι πόλεις παγκόσμια οδηγούν τη μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο ανοιχτών, βιώσιμων και φιλικότερων προς τον πολίτη και τον επισκέπτη πόλεων».

Σημειωτέον ότι η Ιαπωνία υπέγραψε πρόσφατα σύμφωνο πολιτικής εταιρικής σχέσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην Ιαπωνία, εκτός από τον δήμαρχο, βρίσκονται και οι αντιδήμαρχοι Ελένη Βασιλείου και Βάσω Μέγα. Η μεν πρώτη είναι αντιδήμαρχος αρμόδια και για θέματα βιώσιμης κινητικότητας ενώ η δεύτερη είναι αρμόδια για αγροτική ανάπτυξη…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back