Λυκ πίσω
ΘΕΑΤΡΟ

«Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

Εικόνα του άρθρου «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/08/2019, 20:29
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το έργο «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, ανεβαίνει στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης την Τετάρτη 7 Αυγούστου στις 21.00, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας (ΚΘΒΕ) σε νέα μετάφραση Παντελή Μπουκάλα και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού. Η παράσταση αυτή έρχεται στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, το οποίο διοργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και ο Δήμος Ιωαννιτών.

Η Ανθή Ευστρατιάδου που τιμήθηκε με το 11ο «Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη» για την θεατρική περίοδο 2016 θα ερμηνεύσει το ρόλο της Ιφιγένειας. Παίζουν: Γιώργος Γλάστρας (Αγαμέμνων), Γιώργος Καύκας (Πρεσβύτης), Νικόλας Μαραγκόπουλος (Μενέλαος), Θανάσης Ραφτόπουλος (Αχιλλέας), Χρίστος Στυλιανού (Αγγελιοφόρος), Μαρία Τσιμά (Κλυταιμήστρα).

Λίγα λόγια για το έργο: Η τραγωδία Ιφιγένεια η εν Αυλίδι γράφτηκε στην αυλή του βασιλιά της Μακεδονίας Αρχέλαου, στα χρόνια 408-406 π.Χ., λίγο πριν από τον θάνατο του Ευριπίδη. Αποτελεί μία από τις πέντε τραγωδίες του με θέμα από τον Τρωικό κύκλο, και μαζί με τις Βάχκες είναι τα δύο τελευταία δράματά του. Παραστάθηκε στα Μεγάλα Διονύσια μετά τον θάνατό του, από τον Ευριπίδη τον Νεότερο (γιο ή ανιψιό του μεγάλου τραγικού) και απέσπασε το πρώτο βραβείο.

Η τραγωδία εστιάζει στην απόφαση του Αγαμέμνονα, αρχιστράτηγου των Αχαιών, να θυσιάσει την κόρη του την Ιφιγένεια, ώστε να μπορέσει να σαλπάρει για την Τροία ο ελληνικός στόλος, που έχει ακινητοποιηθεί λόγω άπνοιας στην Αυλίδα.

Τιμές εισιτηρίων: στην προπώληση 12 ευρώ, στο ταμείο 15 ευρώ. Φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65, ομαδικό: 10 ευρώ μειωμένο. ΑμεΑ και συνοδοί: 8 ευρώ.
Προπώληση εισιτηρίων στο κιόσκι της κεντρικής πλατείας (12.00-15.00 και 19.00-21.30) και στο viva.gr. Πληροφορίες: Γραφεία ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Παπάζογλου 5 – Αρχοντικό Πυρσινέλλα, τηλ. 2651025670, ώρες γραφείου)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3