Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ήπειρος Όλον» για τις ανεμογεννήτριες

Εικόνα του άρθρου «Ήπειρος Όλον» για τις ανεμογεννήτριες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/06/2020, 21:14
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Tη σύμφωνη γνώμη της με τη δημιουργία αιολικών πάρκων και τις άλλες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά υπό τον όρο ενός «σχεδιασμένου business plan που θα δεν θα απομειώνει την αξία του περιβάλλοντος, της επιχειρηματικότητας των περιοχών αλλά και την αξία της ανθρώπινης ζωής» εκφράζει σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη «Ήπειρος Όλον» με επικεφαλής τον Δημήτρη Δημητρίου.

Η παρέμβαση γίνεται με αφορμή την όλη συζήτηση που υπάρχει για το μεγάλο αιολικό πάρκο στο Περιστέρι.

Η παράταξη επισημαίνει ότι χρειάζονται συγκεκριμένα κριτήρια για την επιλογή της κάθε περιοχής. Και τα όποια κριτήρια δεν πρέπει να ορίζονται βάσει «του εκλογικού μας κοινού (πόσες ψήφους χάνουμε και πόσες κερδίζουμε)», με την παράταξη να αφήνει έμμεσα αιχμές κατά του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη, όπως και οι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν πρέπει «να τοποθετούνται με μοναδικό γνώμονα το κέρδος αψηφώντας τις ενδεχόμενες παράπλευρες απώλειες».

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στο γεγονός να υπάρχει διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες «για να μην οδηγηθούμε σε καταστάσεις και ευτράπελα όπως αυτά που προκλήθηκαν τα προηγούμενα  χρόνια με την κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό».

Παράλληλα, η παράταξη στρέφεται κατά του νέου νόμου της κυβέρνησης για το περιβάλλον, «που ουσιαστικά απελευθερώνει ζώνες Natura –άγνωστο γιατί-, οι οποίες όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν προστατευόμενες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back