ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ήπειρος Όλον»: Θετικά, αλλά με ερωτήματα

Εικόνα του άρθρου «Ήπειρος Όλον»: Θετικά, αλλά με ερωτήματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/11/2019, 23:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με το σκεπτικό ότι «δεν πρέπει να μπούμε μια ακόμη φορά σε έναν δρόμο μεμψιμοιρίας ,μικροπολιτικής  και διαφωνίας», η περιφερειακή παράταξη «Ήπειρος Όλον» με επικεφαλής τον Δημήτρη Δημητρίου παίρνει θέση για το θέμα των ημερών: για το προκάτ κλειστό γήπεδο του Ελληνικού.

Η παράταξη βλέπει θετικά την όλη υπόθεση από τη στιγμή που οι υπάρχουσες αθλητικές υποδομές δεν επαρκούν, με την προϋπόθεση όμως ότι πρέπει να δοθούν κάποιες απαντήσεις «πριν την έλευση του γηπέδου στην πόλη των Ιωαννίνων».  Κάνει λόγο για μια εναλλακτική προοπτική, προσθέτοντας δε ότι δεν πρέπει «να απεμπολήσουμε το δικαίωμα και το αίτημά μας για κατασκευή νέου, μόνιμου, σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου».

Η παράταξη του κ. Δημητρίου θέτει λοιπόν μια σειρά από ερωτήματα: από τα κριτήρια χωροθέτησης του γηπέδου και τα χαρακτηριστικά της όποιας περιοχής μέχρι τον τρόπο συμμετοχής της Περιφέρειας στη διαμόρφωση του χώρου και τον φορέα λειτουργίας. 

«Θα υπάρξει μια έγκυρη μελέτη κόστους λειτουργίας του νέου κλειστού και ποιος φορέας θα είναι αυτός που έχει την ευθύνη της λειτουργίας και άρα της χρηματοδότησής του; Ποιος  θα είναι ο αριθμός των εργαζομένων που θα απαιτηθούν για την εύρυθμη λειτουργία του, ποιος φορέας θα προχωρήσει στις προσλήψεις τους και σε ποια μισθοδοσία θα ανήκουν;» αναρωτιέται . Επίσης έναν ακόμη ζήτημα που θέτει, είναι ποιοι θα έχουν το δικαίωμα χρήσης του γηπέδου και με ποια κριτήρια θα επιλεγούν.

Αφού εκτιμά ότι όλα αυτά τα ζητήματα θα πρέπει να συζητηθούν στο περιφερειακό συμβούλιο, κλείνει την παρέμβασή του επισημαίνοντας: «Η παράταξη ‘Ήπειρος Όλον’ είναι έτοιμη να συμβάλει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο για την αποφυγή ατελέσφορων συζητήσεων πάνω σε ένα θέμα που δεν κρίνεται από μέρους μας ως θέμα για πολιτικές διαφωνίες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back