tc1
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (1-8 Ιουλίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (1-8 Ιουλίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/06/2024, 14:46
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αρκετές είναι οι εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στην πολιτιστική ατζέντα αυτής της εβδομάδας (1-8 Ιουλίου), στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, οι εκδηλώσεις είναι:

2 και 3 Ιουλίου

Παράσταση: «Ο λυγμός των σκυλιών»

Η παράσταση του Θεάτρου Actina «Ο Λυγμός των σκυλιών» του Γιάννη Παπάζογλου, σε σκηνοθεσία της Αθηνάς Τσικνιάς, δίνει το καλοκαιρινό της ραντεβού.

«Ο λυγμός των σκυλιών» ανεβαίνει στην αυλή του Arte Povera, εντός του Κάστρου των Ιωαννίνων, στις 2 και 3 Ιουλίου, στις 21:15. Τους ρόλους ερμηνεύουν ο Παναγιώτης Γεωργούλας, η Άννα Παπανικολάου και η Αθηνά Τσικνιά.

Τιμή εισιτηρίου: γενική είσοδος 10€, μειωμένο 7€ (ΑμεΑ, Φοιτητικά, Άνω των 65). Κρατήσεις θέσεων στα τηλ 6974865401 / 6972339675.


3 Ιουλίου

Σινεμά: «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές»

Κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «Εγκλήματα… στο Μουσείο» διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών τον Ιούλιο, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

Στο αφιέρωμα περιλαμβάνονται ταινίες μυστηρίου που βασίζονται σε μυθιστορήματα της Άγκαθα Κρίστι.

Η πρώτη προβολή ταινίας θα γίνει την Τετάρτη 3 Ιουλίου, στις 21:00. Θα προβληθεί η κλασική ταινία «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» του Σίντνεϊ Λουμέτ. Με τους: Άλμπερτ Φίνεϊ, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Άντονι Πέρκινς, Ζακλίν Μπισέ, Σον Κόνερι, Ίνγκριντ Μπέργκμαν.

Είσοδος ελεύθερη


4 Ιουλίου

Οι Operatical στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, οργανώνει τη μουσική εκδήλωση «Λυρικός κινηματογράφος», την Πέμπτη 4 Ιουλίου (ώρα 21:00), στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Το σύγχρονο σχήμα «Operatical», συνοδεία εγχόρδων και πιάνου, θα ερμηνεύσει γνωστά τραγούδια από τον παγκόσμιο κινηματογράφο αλλά και λυρικές μελωδίες από οσκαρικές ταινίες, πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις τους καθώς και διασκευές κινηματογραφικών μελωδιών.

Οι Operatical αποτελούνται από τους: Ναδίνα Τζιάτζιου (σοπράνο), Θάνο Ζήση (τενόρος).

Παίζουν οι μουσικοί: Αλεξάνδρα Νούσια (βιολί), Ελένη Παπαδοπούλου (βιολί), Χριστίνα Καμινάρη (βιόλα), Λυδία Παναγιωταρέα (τσέλο) και Μάριος Καζάς (πιάνο).

Ενορχηστρώσεις και επιμέλεια προγράμματος : Ναδίνα Τζιάτζιου.

Είσοδος ελεύθερη.

Θέατρο: «Σεσουάρ για δολοφόνους»

Το «Σεσουάρ για δολοφόνους», η κωμωδία των Mπρους Τζόρνταν & Μέριλιν Έιμπραμς, ξεκινάει περιοδεία ανά την Ελλάδα. Ένας από τους σταθμούς της περιοδείας είναι τα Γιάννενα. Η παράσταση θα ανέβει στις 4 Ιουλίου, στις 21:00, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Η διαδραστική παράσταση προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα: Ποιος είναι τελικά ο δολοφόνος της Αμαλίας Τσαλίκογλου;

Σκηνοθεσία ο Νικορέστης Χανιωτάκης, ενώ τη διασκευή υπογράφει ο Θοδωρής Πετρόπουλος.

Παίζουν: Ιωάννης Απέργης, Βάσω Γουλιελμάκη, Δημήτρης Μακαλιάς, Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου, Αρετή Πασχάλη, Χάρης Χιώτης.

Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά με διάλειμμα. Τιμές εισιτηρίων: €20 Γενική είσοδος / €17 Φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65 / €15 Παιδικό. Κρατήσεις θέσεων: www.more.com.

Βιβλιοπαρουσίαση: «Η γάτα του κ. Που»

Το βιβλίο «Η γάτα του κ. Που» (ΑΩ Εκδόσεις) της Χριστίνας Φούσκα παρουσιάζει η Ομάδα Τέχνης «Αφηγηματικός Νους» την Πέμπτη 4 Ιουλίου, στις 21:30, στο «Θυμωμένο Πορτραίτο».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Πάνος Ζώης, κτηνίατρος, συγγραφέας, και η Έλενα Ζερβού, φιλόλογος, ποιήτρια. Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιάννα Κούλα. Μουσική: Παναγιώτης Μίτσης.


6 Ιουλίου

Συναυλία με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ

Την πρώτη του μεγάλη εκδήλωση για φέτος διοργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών (Αντιδημαρχία Πολιτισμού).

Στις 6 Ιουλίου, στις 21:30, στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων, στο Ιτς Καλέ, θα εμφανιστεί η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ η οποία θα συμπράξει με τον ερμηνευτή Σταμάτη Χατζηευσταθίου.

Τη διεύθυνση της ορχήστρας έχει ο μαέστρος Γιώργος Αραβίδης, ενώ την ενορχήστρωση υπογράφει ο Άκης Κατσουπάκης.

Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Είσοδος ελεύθερη.

Παράσταση: «Του Κουτρούλη ο γάμος»

Οι Αθεράπευτοι παρουσιάζουν την κωμωδία του Αλέξανδρου Ρίζου-Ραγκαβή «Του Κουτρούλη ο γάμος» στις 6 Ιουλίου, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στον Φρόντζο.

Ώρα έναρξης στις 21.15, γενική είσοδος 10 ευρώ, προπώληση 8 ευρώ (Αθεράπευτοι στον Ορφέα, βιβλιοπωλείο «Χαρτέξ»).


6 και 7 Ιουλίου

«Των κοχυλιών η γλώσσα» στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

Η μουσική παράσταση «Των κοχυλιών η γλώσσα» με ερμηνευτή τον Θοδωρή Βουτσικάκη και με απαγγελία της ηθοποιού Μαρίνας Καλογήρου θα παρουσιαστεί στις 6 και 7 Ιουλίου, στις 21:00, στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης.

Μαζί τους θα συμπράξει η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων σε μουσική διεύθυνση του Αναστάσιου Συμεωνίδη.

Η παράσταση θα δοθεί στο πλαίσιο του θεσμού του υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός». Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το υπουργείο Πολιτισμού. Η προκράτηση θέσης είναι απαραίτητη. Πληροφορίες και προκράτηση θέσης στην ιστοσελίδα https://www.allofgreeceoneculture.gr.

 

7 Ιουλίου

Παράσταση: «Venecia»

Την παράσταση «Venecia» του αργεντινού συγγραφέα Jorge Accame θα παρουσιάσει η ερασιτεχνική ομάδα του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων την Κυριακή 7 Ιουλίου, στις 20:00, στη σκηνή του Καμπερείου Θεάτρου.

Τη σκηνοθεσία κάνει η Άνια Μπούτνιοκ. Τους ρόλους ερμηνεύουν ο Ηλίας Δούκας, ο Βαγγέλης Παλούκας, η Ευγενία Γεωργαλή, η Σοφία Ζήση, η Βερόνικα Μπουρνάκα, η Μάγδα Ντίνου, η Ολυμπία Τσαπάρη και η Φρόσω Φωτιάδου.

 

8 Ιουλίου

Συναυλία των Thievery Corporation

Πλησιάζει ο καιρός για τη μεγάλη συναυλία των Thievery Corporation στα Γιάννενα, στη Λιμνοπούλα, στις 8 Ιουλίου

Το εισιτήριο κοστίζει 28 ευρώ στην προπώληση) και 30 ευρώ στο ταμείο.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3