ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Συνέλαβαν 21χρονο ως ύποπτο για τις διαρροές εγγράφων

Εικόνα του άρθρου ΗΠΑ: Συνέλαβαν 21χρονο ως ύποπτο για τις διαρροές εγγράφων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/04/2023, 01:29
ΚΟΣΜΟΣ

Το FBI συνέλαβε έναν υπάλληλο της Εθνικής Φρουράς της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ως ύποπτο για τη διαρροή στο διαδίκτυο απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου που έφεραν σε δύσκολη θέση την Ουάσινγκτον με συμμάχους σε όλο τον κόσμο.

Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Μέρικ Γκάρλαντ δήλωσε ότι το FBI συνέλαβε, τον 21χρονο Τζακ Τεϊσέιρα, «σε σχέση με έρευνα για φερόμενη μη εξουσιοδοτημένη αφαίρεση, διατήρηση και διαβίβαση διαβαθμισμένων πληροφοριών εθνικής άμυνας».

Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ταξίαρχος Πατ Ράιντερ, είχε χαρακτηρίσει τη διαρροή «προμελετημένη εγκληματική ενέργεια». 

Οι εικόνες βίντεο που αναπαράχθηκαν στα ειδησεογραφικά κανάλια έδειχναν βαριά οπλισμένους αστυνομικούς στη Μασαχουσέτη να συνοδεύουν έναν νεαρό άνδρα που φορούσε γκρι μπλουζάκι και κατακόκκινο σορτσάκι σε ένα αυτοκίνητο που τον περίμενε. Το κεφάλι του ήταν σκυμμένο και τα μαλλιά του ήταν κοντοκουρεμένα.

Ορισμένες από τις πιο ευαίσθητες πληροφορίες που διέρρευσαν σχετίζονται με τις στρατιωτικές δυνατότητες και ελλείψεις της Ουκρανίας, καθώς και με αναφορές σχετικά με τους συμμάχους των ΗΠΑ, όπως το Ισραήλ, η Νότια Κορέα και η Τουρκία.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη ότι οι ερευνητές πλησιάζουν την πηγή των διαδικτυακών διαρροών, σε μια υπόθεση που θεωρείται η σοβαρότερη παραβίαση ασφαλείας των τελευταίων ετών.

Με πληροφορίες από Reuters, Euronews

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back