Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Ρωσία ενισχύουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο (upd)

Εικόνα του άρθρου ΗΠΑ και Ρωσία ενισχύουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/12/2016, 22:27
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Ρωσία προχωρούν στην ενίσχυση των πυρηνικών τους οπλοστασίων.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τάχθηκε υπέρ της ανάπτυξης των πυρηνικών όπλων.

«Οι ΗΠΑ θα πρέπει να ενισχύσουν και να αναπτύξουν τις πυρηνικές τους δυνατότητες, μέχρι ο πλανήτης να έρθει στα λογικά του σε ό,τι αφορά τα πυρηνικά», ανέφερε συγκεκριμένα.

Σε ανάλογο κάλεσμα προέβη σήμερα και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος διέταξε την ενίσχυση το 2017 της ρωσικής πυρηνικής δύναμης, ώστε να έχει την ικανότητα να διαπεράσει οποιαδήποτε αντιπυραυλική ασπίδα, όπως το σύστημα που η Ουάσινγκτον σκοπεύει να αναπτύξει στην ανατολική Ευρώπη.

«Οφείλουμε να ενισχύσουμε το δυναμικό των στρατηγικών πυρηνικών μας δυνάμεων, πριν από όλα με τη βοήθεια πυραυλικών συστημάτων ικανών να εγγυηθούν την διαπερατότητα των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας, αυτών που υπάρχουν και αυτών που θα υπάρξουν», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας κατά τη διάρκεια σύσκεψης με την ηγεσία όλων των όπλων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αναφερόμενος στις αμερικανορωσικές σχέσεις δήλωσε ότι ο διάλογος με την Ουάσιγκτον είναι «παγωμένος» στα περισσότερα επίπεδα, αλλά ο εν αναμονή πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δείχνει να έχει μία «περισσότερο εποικοδομητική προσέγγιση» απέναντι στη Ρωσία.


ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΩΝ

Η δήλωση του εκλεγμένου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ με την οποία κάλεσε να επεκταθεί το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ, αναφερόταν στην ανάγκη αποτροπής διάδοσης πυρηνικών όπλων σε ασταθείς χώρες ή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, τόνισε ένας εκπρόσωπος της ομάδας του Ρεπουμπλικάνου η οποία έχει επιφορτιστεί με τη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας.

«Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τραμπ αναφερόταν στην απειλή διάδοσης πυρηνικών όπλων και στην κρίσιμη ανάγκη αποτροπής αυτής – ιδιαίτερα προς και ανάμεσα σε τρομοκρατικές οργανώσεις, ασταθείς χώρες και κράτη παρίες», τόνισε ο εκπρόσωπος Τζέισον Μίλερ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back